UCLG-MEWA’nın2019-2022 dönemi yönetim organları ve UCLG-MEWA komiteleri için Başkanlık Divanı seçimlerinin gerçekleştirildiği toplantı Ürdün'ün başkenti Amman'da gerçekleştiriliyor. Toplantıya Nevşehir Belediye Meclis Üyesi Esat Özaltın ile birlikte katılan Belediye Başkanı Rasim Arı, yerel yönetimler arası çoklu ortaklıkların kurulmasını sağlamak, yerel yönetimlerin değerlerini, amaçlarını korumak ve uluslararası deneyimleri paylaşmak amacıyla kurulan UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısında, yapılan seçimlerde üç ayrı göreve seçildi.

Belediye Başkanı Arı UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Saymanı olarak seçilmesinin yanı sıra belediye başkanlarının oyları ile Kültür ve Turizm Komitesi Eş Başkanlığına ve Denetleme Kurulu Başkanlığı görevlerine getirildi.

Seçimin Nevşehir’e Türkiye’ye ve dünya belediyelerine hayırlı olmasını dileyen Başkan Arı, yalnız Türkiye’de değil dünyada marka şehir olma yolunda önemli adımlar atan Nevşehir’in tarihi misyonu ve kültürel zenginliği ile UCLG Dünya Teşkilatı’na katkı sağlamaya devam edeceğini söyledi.