Her yıl onlarca kurban verilen karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı kısa bilgilendirmeler yapan Başkan Ali Türker, hava ve çevre kirliliği konusunda da uyarı yaptı. Başkan Ali Türker’in açıklaması şu şekilde oldu; “Kış mevsimine girmemiz nedeniyle değerli vatandaşlarımıza naçizane, fakat çok önemli birkaç uyarımız vardır; öncelikle konutlarını soba ile ısıtan vatandaşlarımıza bacalarını temizletmelerini tavsiye ediyoruz. Rüzgarlı (bilhassa lodoslu) havalarda daha dikkatli olmalarını, mümkünse sobaları söndükten sonra yatmalarını -ki yapılan bilimsel çalışmalar sonucunda uyku halindeyken koku alma hissinin işlemediği ortaya konmuştur- öneriyoruz. Ayrıca soba tutuştururken tiner, benzin gibi parlayıcı maddelerle tutuşturmak yerine çıra kullanmalarının güvenli olduğunu hatırlatmak istiyoruz.

Doğalgaz kullanan binalarda, kombilerin ve bacalarının yetkili servislerce bakımının düzenli bir şekilde yapılması gerektiğini belirtmek istiyoruz.

Hava ve çevre kirliliğinin önüne geçmek için gerek soba, gerek kat kaloriferi gerekse katı yakıt kullanan merkezi ısıtma sistemleri yakılırken, lastik, çuval, poşet, plastik ve kömür torbalarının yakılmamasını önemle tavsiye ediyoruz.

Çevrecilik milliyetçiliktir; güvenli, huzurlu ve temiz bir kış mevsimi geçirmemiz dileğiyle, tüm vatandaşlarımıza hayırlı günler diliyoruz.”