Ürgüp Belediyesi tarafından temin edilen tabletler Öğrencilerin EBA canlı derslerinde kullanması için ilçe genelindeki okullara dağıtıldı.

Ürgüp Belediye Başkanı Ecz. Mehmet Aktürk’ün girişimleriyle Pandemi süreci içerisinde, kısıtlı imanları nedeniyle ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik, EBA eğitim sisteminden öğrencilerin verimli bir şekilde yararlanabilmeleri için Ürgüp ilçesindeki dokuz okulda EBA destek noktası oluşturularak tablet yardımı yapıldı.  Öğrenciler için verilentabletler ilk olarakAyhan Ertürk İlkokulu ve Hacı Ahmet Toksöz Ortaokulunda,Ürgüp ilçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Ürgüp Belediye Başkanı Ecz. Mehmet Aktürk ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir ile birlikte teslim edildi.

EBA’ya destek amaçlı okullara yapılan tablet yardımı için Ürgüp Belediye Başkanı Ecz. Mehmet Aktürk; “ İçinde bulunduğumuz Covid-19 salgınına bağlı Pandemi süreci içerisinde, okullarımızda yüz yüze eğitimin sınırlı zaman ve sınıf düzeylerinde verilmesi nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından EBA uzaktan eğitim sistemi hayata geçirilmişti. Malumunuz EBA’ya her öğrencimizin, ailelerinin kısıtlı imkânlar sebebiyle verimli bir şekilde yararlanabilmeleri mümkün olmamakta. Milli Eğitim Bakanlığımızın eğitime katkı amaçlı başlatmış olduğu tablet ve bilgisayar yardımına, sosyal belediyeciliğin getirdiği sorumluluk bilinci içerisinde buna duyarsız ve kayıtsız kalmamız düşünülemez. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın en verimli şekilde eğitim hayatlarını sürdürebilme için Ürgüp ilçemizde bulunan dokuz okulumuzda EBA destek noktası oluşturarak tablet yardımında bulunduk”. Dedi.

Evlerinde internet erişimi olmayan ihtiyaç sahibi öğrenciler için belediye tarafından temin edilen 26 adet tabletin 9 okula teslim edildiğini belirten Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, "Belediyemiz tarafından temin edilen, EBA'ya destek amaçlı, ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz için 9 Okulumuzda 26 adet tablet dağıtımını Kaymakamımız Sn. Mehmet Maraşlı ile birlikte gerçekleştirdik." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte ihtiyaca göre belirlenen tabletler okullara gönderildi.

Ayhan Ertürk İlkokulu ve Hacı Ahmet Toksöz Orta Okullarına tablet teslimi için Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir'in katılımıyla gerçekleştirildi.