Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğüne Bağlı Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Ürgüp Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda aranan şahısların yakalanarak Adli Makamlara teslim edilmesi yönünde yapılan çalışmalar neticesinde;

Ankara Adli Makamlarınca Silahla Tehdit suçundan ve Nevşehir Adli Makamlarınca Hükümlü Veya Tutuklunun Kaçması Suçundan Yakalama Kararı ile aranan 1976 doğumlu  M.D. ve Ürgüp Adli Makamlarınca  Bir Adet Ateşli Silah Ve Mutat Sayıda Mermi Bulundurma suçundan, Nevşehir Adli Makamlarınca Uyuşturucu Ve Uyarıcı Madde Ticareti Yapma Veya Sağlama Suçlarından Toplam da üç adet yakalama emri ile toplam da 8 yıl 4 ay hapis cezası 500 TL para cezası bulunan 1992 doğumlu E.E. isimli şahıslar aynı adreste yakalanarak gözaltına alınmışlar işlemleri bitimi Adli Makamlara sevk edilmişlerdir.

Sarıyazı Yol Kontrol ve Denetleme Noktasında  yapılan kontrolde ise 1990 doğumlu A.H. isimli şahsın İncesu İlamat ve İnfaz Bürosunca "Çocuğa Yada Kendini Savunamayacak Durumda Bulunan Kişiye Yada Gebe Kadına Eziyet Yapma 96/2 .A" suçundan arandığını tespit edilmesi üzerine hakkında Adli işlemlerinin yapılması için Ürgüp Jandarma Komutanlığına teslim edilmiştir.