Salgın riski sebebiyle evlerinden çıkamayan çocuklar için özel olarak hazırlanan 23 Nisan eğlence aracı, aralarında çizgi film karakterlerinin de bulunduğu maskotlarla Ürgüp'teki tüm mahallerde müzikli dans gösterileriyle çocuklara 23 Nisan coşkusunu yaşattı.

Evlerinin balkonlarından maskotların dansına ve marşlara eşlik eden çocuklar, Türk bayrakları ile 23 Nisan bayramını evlerinden kutladı.

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk’te mahallelerde  etkinlik aracına eşlik ederek balkonlarına çıkan çocukların bayramlarını kutladı.

Tüm çocukların bayramını kutladığını yineleyen Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk; "Dünyanın tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal ve Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı maalesef tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de yaşanan salgın nedeniyle doyasıya coşkulu bir şekilde kutlayamıyoruz. Alınan tedbirler doğrultusunda özellikle çocuklarımızın evlerinde kalmaları çok önemli. Bizde evlerinde kalarak kurallara uyan çocuklarımız için ne yapabiliriz düşüncesinden hareketle milli bayramın coşkusunu, sevincini ve gururunu bir nebzede olsa yaşatmak adına böyle bir aktivite gerçekleştirdik. Vatandaşlarımız ve çocuklarımız bu coşkuyu evlerine astıkları bayraklarla, çocuklarımız çizdikleri resimlerle ve yazdıkları yazılarla mahallerimizi evlerimizi zaten bayram yerine çevirmişler. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının tüm Ülkemiz ve Tüm dünya çocuklarına kutlu olmasını diliyorum." dedi.

23 Nisan eğlence aracının geçişi sırasında da vatandaşlara ve çocuklara evlerden çıkmamaları ve sosyal mesafelerin korunması yönünde anonslar yapıldı.