Vali İlhami Aktaş, beraberindekilerle birlikte Derinkuyu İlçesine bağlı Özlüce, Çakıllı, Doğala, Kuyulutatlar, Suvermez, Til ve Güneyce köylerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

İlk olarak, Vali İlhami Aktaş ve beraberindeki heyet, Özlüce Köyünde bulunan Yeraltı Şehrini gezerek, yetkililerden yeraltı şehri hakkında bilgiler aldı ve ardından da Özlüce Ortaokulu ile Özlüce İmam Hatip Ortaokulu ve Özlüce İlkokulu’nu ziyaret etti. Öğrencilerle hasbihal etti ve okul yetkililerinden okulların durumu hakkında bilgiler aldı.

Akabinde tarihi Özlüce Köyü Eski Camii’ni ziyaret eden Vali Aktaş, burada incelemelerde bulundu ve yetkililerden cami hakkında bilgi aldı.

Özlüce Köyündeki ziyaretleri sonrası Çakıllı köyünde bulunan Çakıllı Şehit Kasım Poyraz Ortaokulu ve Şehit Kasım Poyraz İlkokulu’nu ziyaret etti.

Vali İlhami Aktaş, Çakıllı Şehit Kasım Poyraz Ortaokulu’nda düzenlenen 5. Sınıflar Arası Bilgi Yarışması’na katılan öğrencilere ödüllerini vererek, başarılarının devamını diledi. Daha sonra öğrencilerle öğle yemeği programına katılarak, onlarla bir süre sohbet etti ve istek ve taleplerini dinledi. Okullar hakkında da yöneticilerden bilgi aldı.

Daha sonra Vali İlhami Aktaş ve beraberindekiler Doğala Şehit Turan Ortaokulu’nu, Doğala İlkokulu’nu, Doğala Ortaokulu’nu, Kuyulutatlar Şehit Erhan Karataş İlkokulu’nu, Kuyulutatlar Şehit Erhan Karataş İmam Hatip Ortaokulu’nu, Suvermez İlkokulu’nu, Suvermez Ortaokulu’nu, Til İlkokulu ve Til Ortaokulu’nu ziyaret ederek, okul müdürlerinden eğitim durumları hakkında bilgi aldı.    

Okul ziyaretlerinin akabinde Til Köyünde tarlada iken kaza sonucu yaralanan hasta kız çocuğunu ziyaret ederek, ailesinden hastanın durumu hakkında bilgi alan Vali Aktaş ve beraberindekiler, geçmiş olsun dileklerinde bulundular.

Buradaki ziyaretlerinin ardından Güneyce İlkokulunu ziyaret ederek, okul müdüründen okul hakkında bilgi aldı.

Okul müdürleri ve öğrenciler, okul ziyaretlerinde bulunan Vali İlhami Aktaş ve beraberindeki heyete; kendilerini okullarında görmekten çok mutlu olduklarını ifade ederek, teşekkür ettiler.

Okul ziyaretlerinden sonra köylü vatandaşları dinleyen Vali Aktaş, köy halkı ile bir süre sohbet ederek, istek ve taleplerini dinledi.

Köylü vatandaşlar ise Vali Aktaş’ı, köylerinde görmekten duydukları memnuniyetlerini ifade ederek, kendilerine teşekkür ettiler.

Derinkuyu İlçesindeki köy ziyaretlerinde; Derinkuyu Kaymakam Vekili Mert Kumcu, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kamil Duru, Derinkuyu AK Parti İlçe Başkanı Hakan Demir ile Derinkuyu İl Genel Meclis Üyeleri Şenol Kendir ve Zafer Çiftçi ve köy muhtarları da eşlik etti.