Vali İlhami Aktaş, beraberindekilerle birlikte Merkeze bağlı Boğaz, İcik ve Özyayla köylerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu ve Boğaz Köyü ile İcik Köyü okullarında düzenlenen Karne Dağıtım Törenine katıldı. 

İlk olarak, Vali İlhami Aktaş ve beraberindeki heyet, Boğaz Köyü Muhtarlığını ziyaret ederek, muhtardan muhtarlık ve köyle ilgili bilgiler alarak, istek ve taleplerini dinledi.

Daha sonra Vali İlhami Aktaş ve beraberindekiler, H. Derviş Taşdemir Sağlık Evi’ni ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.Akabinde Boğaz Şehit Murat Ateş Ortaokulu’nu ziyaret ederek, okul yetkililerinden okulun durumu hakkında bilgiler aldı ve okulda düzenlenen Yarıyıl Karne Dağıtım Törenine katıldı. 

Karne töreninin ardından Boğaz Köyü Muhtarlığı Taziye Evi’ni ve akabinde de Boğaz Köyü Tesisleri Güneş Enerji Santralini ziyaret ederek, buralarda incelemelerde bulunan Vali Aktaş, yetkililerden Taziye Evi ve santral hakkında bilgiler aldı.

Boğaz Köyü ziyaretlerinin ardından İcik Köyü İlkokulu’nu ziyarette bulunan Vali İlhami Aktaş, okulda düzenlenen Karne Dağıtım Törenine katılarak, öğrencilere karnelerini ve hediyelerini verdi ve onlarla bir süre sohbet etti. Daha sonra İcik Ortaokulu tarafından düzenlenen Bilgi Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödüllerini, İcik İlkokulu Konferans Salonunda verdi.

İcik Köyü programlarının ardından Özyayla Köyü Muhtarlığını ziyaret ederek, muhtardan köy ile ilgili bilgi alan Vali Aktaş, ardından da Özyayla Köyü Taziye Evi inşaatını gezerek, incelemelerde bulundu ve bilgiler aldı.  

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "Boğaz Şehit Murat Ateş Ortaokulunda çocuklarımızın karne heyecanına ortak olduk." dedi.

Ziyaret ve programlara; Vali İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kamil Duru, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, İl Genel Meclis Üyeleri Haydar Çiftçi ile Soner Erkan Dündar, İlgili köy muhtarları, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.