“2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 74’üncü maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle; ‘Sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak, ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar’ hükmü getirilmiştir.

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nuntalimatlarıyla; 2019 yılı “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” olarak ilan edilmiş ve 02 Ekim 2019 Çarşamba günü saat 13:00-15:00 saatleri arasında “Devletin tüm unsurlarıyla konunun takipçisi ve nöbette olduğunu göstermek” amacıyla ülke genelinde eş zamanlı olarak “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” farkındalık etkinliği; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, protokol, kurum müdürleri ve vatandaşların katılımı ile düzenlenmiştir.

Bu nedenle;Nissara AVM önü, İŞKUR önü ve Uçhisar Haydar Çetinkaya İlkokulu ve Pazar yeri arasında bulunan yaya geçitleri noktalarında, Nevşehir Valiliği koordinesinde Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ın katılımlarıyla;Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Fatma Karipçin,İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hüsamettin Erol, İl Emniyet Müdür Vekili Emin Çakı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kamil Duru, Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, Nevşehir’de tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin yönetici ve temsilcilerinin yanı sıra toplumda dezavantajlı grup olarak adlandırılan çocuk, yaşlı ve engelli bireylerin de katılımlarıyla,“Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” sloganıylaetkinlik gerçekleştirildi.

Vali İlhami Aktaş, “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” pankartı taşıyan öğrenciler ve engelli bireyler, yaya geçitlerinde araç şoförlerine kampanya ile ilgili el broşürleri vererek, “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” kampanyası hakkında bilgiler verdiler.

Etkinliğin yapıldığı yaya geçitlerinde görevli kolluk personeli tarafından hazırlanan el broşürleri de sürücü ve yayalara dağıtılarak etkinlik sona erdi.