Nevşehir ve İlçe Müftülüklerinde görev yapan cami görevlilerinden (Kanuni izin, geçici görev, disiplin cezası uygulaması veya görevden uzaklaştırma v.b) çeşitli sebeplerle boşalan/boşalacak olan kadrolara, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 86.maddesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 11/1-b ve 11/2.maddelerine göre Vekil Müezzin-Kayyımlık için sınav yapılacak.

Aranan Şartlar: 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48/A maddesinde belirtilen şartları taşımak. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme ve Sınav Yönetmeliklerinde belirtilen şartlara haiz olmak. Erkek olmak. Müezzin-Kayyımlık unvanı için İmam-Hatip Lisesi mezunu veya Lise/Dengi okul mezunu olup hafız olmak. Müezzin-Kayyımlık yapmaya mani bir özrü bulunmamak. En son mezun olduğu öğrenim durumuna göre 2018 yılı KPSS (DHBT) sınavından 60 ve üzeri puana sahip olmak. Halen vekil veya sözleşmeli pozisyonda çalışıyor olmamak.

İsteklilerin en geç 16/09/2019 Pazartesi günü mesai bitimine kadar İl Müftülüğe başvurmaları ve sınavın yapılacağı 19/09/2019 Perşembe günü 08.30'da sınavın yapılacağı Nevşehir İl Müftülüğünde hazır bulunmaları gerekmekte.

Mülakatta 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacak. Sınav sonucu yapılan sıralama ikinci bir ilana kadar geçerli olup; adayların ataması belirlenen sıraya göre yapılacak. Sırası gelen aday, teklif edilen kadroya atanmak istemediği takdirde hakkını kaybetmiş alacak.

Vekillik sınavında başarılı olanlar sınavdan sonraki gün www.nevsehirmuftulugu.gov.tr adresinin duyurular bölümünde yayınlanacak.