Çocuk, aileye Allah tarafından bahşedilmiş nimetlerin en güzeli en sevimlisidir. Çocuk evin bereketi, hayatın neşesi ve ailenin umududur. Anne ve babanın geleceğe eser bırakma, adını yaşatma, neslini sürdürme dileğidir; ‘göz aydınlığı’, emanetlerin en hassasıdır. 

Aile için olduğu kadar toplum için de her çocuk bir değerdir. Hakları, ihtiyaçları, yetenekleri ve potansiyelleri ile her çocuk toplumun geleceğini inşa edecek yapı taşı olarak özenle korunmalı ve yetiştirilmelidir. Çocuğa verilen emek, aslında toplumun geleceğine yapılan yatırımdır. 

Günümüz dünyasında maalesef pek çok çocuk, en temel haklarından mahrum kalmakta; taşıyamayacakları bedensel ve duygusal yükler altında ezilmektedir. Diğer taraftan hak ettiği ilgi, eğitim ve desteği bulamayan çocuklar olumsuz alışkanlıklara adım atabilmekte; faydasız işlerle meşgul edilerek bağımlılıklara maruz bırakılabilmektedir. 

Bizlere emanet olan çocuklara sahip çıkmak, onların korunması ve sağlıklı bir şekilde yarınlara hazırlanması için çözüm üretmek hepimizin görevidir. Bu bağlamda, sağlam referanslarla bugünün ailelerine, kurum ve kuruluşlarına rehberlik edecek uzman bilgilerine ihtiyaç vardır. (Bkz.: Diyanet İşleri Başkanlığı) 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CNN Türk canlı yayınında Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı. Bakan Selçuk; “Veliler endişe etmekte haklılar. Bizim endişemiz bu endişelerin toplamından fazla. Gerçekten büyük bir sorumluluk. Bazı kararları vermek, danışarak istişare ederek karar vermek gerçekten büyük bir sorumluluk.” diye ifade etmiştir. (Bkz.: www.hurriyet.com.tr ) 

Okulların açıldığı bu zamanda; çocukların bilişsel, duyusal ve gelişimsel dünyası açısından konuyu bilimsel bir yaklaşımla ele alan, konunun uzmanı eğitimciler, pedagoglar, psikolojik danışmanlar;  

Bu pandemi sürecinde sizlerin hayata dönük gerçekçi ve objektif fikirlerinize; karar verme sürecinde olan velilerin, ihtiyacı vardır.  

Konuya taraflı ve yanlı bakmayan, herhangi bir menfaati olmayan, insan zihnini zorlayan süslü cümleler kurmayan, bireysel ve/veya kurumsal kurgu yapmayan; konunun uzmanları, sizlerin bilgilerine / tecrübelerine / yönlendirmelerine, velilerin ihtiyacı vardır. 

Çünkü çocukların sağlıklı geleceği; bilgi bulanıklığında, deneme-yanılmaya tabi tutulmayacak kadar önemlidir ve değerlidir.