İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ile UNICEF iş birliğinde; ülkemize uyum sürecindeki yabancı kadınlar ile ev sahibi toplumdaki kadınların ortak bir yaşam kültürü oluşturmaları amacıyla düzenlenen “Yerelde Kadın Buluşmaları”nın yedincisi Nevşehir'de yapıldı. 

Yabancı ve yerel toplumdan kadınların uyum süreçlerine dahil edilerek birlikte yaşam kültürü geliştirmelerine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen “Kadın Buluşmaları Nevşehir” programı Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi Karavezir Salonunda düzenlendi.

“Tüm Karanlıklara Kadınların İçindeki Aydınlık Yeter” sloganı ile yola çıkan Yerelde Kadın Buluşmaları etkinliğine; Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Hüsamettin Erol, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Hacıebktaş Kaymakamı Kübra Kurtoğlu,  Genel Müdür Yardımcısı Dr. Gökçe Ok, Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu, Nevşehir İl Göç İdaresi Müdürü Arif Doksar’ın yanı sıra kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. 

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve UNICEF iş birliğinde gerçekleştirilen 'Yerelde Kadın Buluşmaları'nın açılış konuşmasını Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel yaptığı Panelde uyum sürecindeki yabancı kadınlar ile yerel toplumdaki kadınların birlikte yaşam kültürü oluşturmaları konuşuldu.

“Tüm karanlıklara kadınların içindeki aydınlık yeter”

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz burada yaptığı konuşmasında şunları ifade etti;

Nevşehir İl Göç İdaresi Müdürlüğümüzün düzenlediği ‘Yerelde Kadın Buluşmaları’ programında ülkemizde misafir ettiğimiz kadınların topluma uyumlarını Nevşehir Valimiz İnci Sezer Becel’in ev sahipliğinde hazirunumuzla ele aldık.

“Türk-İslam geleneğimizin gereği Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdogan’ın liderliğinde ülkemizde misafirlerimize ev sahipliği yapıyoruz.   Kadınlar başımızın tacıdır, hayatın değeridir. Onların huzuru ve mutluluğu bizim huzurumuzdur. Kadın insandır, bizler insan oğlu, Kadın kardeştir, anadır, eştir hayatımızın değeridir.

Kadınları; öncelikle eğitim ve iş hayatı başta olmak üzere her alanda birey olarak, onunla birlikte anne, eş, evlat sıfatlarıyla desteklemeye devam ediyoruz. Kadının Maddi Ve Manevi Haklarını Hedef Alan Herkesin Karşısına Dikilmek Boynumuzun Borcudur. Aile Kurumumuzu Güçlendirmek İçin Yapacağımız Çalışmalarda Kendi Medeniyet Değerlerimize Bakacağı

Elbette kadını, şiddet ve ayrımcılık başta olmak üzere, onun bir insan olarak zaten maruz kalmaması gereken kötülüklerden korumak için her türlü tedbiri alacağız. Elbette kadını, eğitimden iş hayatına, siyasetten sivil toplum faaliyetlerine kadar her alanda destekleyeceğiz.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN ÖNLENMESİ HUSUSUNDA HASSASİYET GÖSTERİYORUZ

Kadınlarımızın gönlündeki yerimizi ne kadar sağlam tutarsak, ülke ve millet olarak yürüttüğümüz tarihî mücadeleyi o derece güçlü sürdüreceğimizden şüphe duymuyoruz. 
Programda emeği geçenlere be farkındalık için gayret gösterenlere teşekkür ediyorum.” dedi.