"Yeşil Nevşehir" İçin çalışmalarını aralıksız sürdüren Nevşehir Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı konuya ilişkin yaptığı açıklamasında;" Orman İşletme Müdürlüğümüzce ilimiz Nevşehir'in birçok bölgesinde sonbahar dönemi fidan dikimi (sedir.k.cam.mahlep.igde.akasya.ahlat vb) badem ekimleri ara vermeden devam etmekte olup, 2.5 ton badem tohumu ile 300 bin fidanın dikimleri Aralık sonuna kadar devam ederek inşallah tamamlanacaktır. Nevşehirimize şimdiden hayırlı olsun. " dedi.
Orman İşletme Müdürü Satırlı hala hazırda, Ürgüp Başdere, Hoduldagi, Karain, Karacaören, Ürgüp, Sofular, Avanos Bozca, Altıpınar, Topaklı, Nevşehir merkez ilçeye bağlı Güvercinlik, Boğaz, Köşektaş, Kozaklı, Karahasanı, Uçkuyu, Karaburç, Acıgöl Karapınar, Kurugöl, Basansarnıç, Yeşilöz, İltaş, Özkonak Gibi yerlerde çalışılmakta dedi.

Köy ve yöre halkı boş arazilerin bu şekilde değerlendirilip gelecek için çok güzel bir yatırım olduğunu belirtirken Başta Nevşehir Orman Müdürü Aykut Satırlı olmak üzere tüm çalışanlara teşekkürlerini ilettiler.

Herşey Daha Yeşil Bir Nevşehir İçin!

1 kg badem tohumunda 300 adet badem olur.
2500×300=Işte bu kadar badem tohumu toprakla buluşuyor.