Nevşehir 'in Gülşehir İlçesine bağlı Yüksekli Köyü İçin Muhtar Adayı Olan Mahmut Özcan, köyüne kazandırmayı düşündüğü projelerini açıkladı...

Seçilmesi halinde Yüksekli köyünde ilklere imza atacağını belirten Yüksekli Köyü Muhtar Adayı Mahmut Özcan'ın projeleri şöyle:

"İYİ BİR HİZMET HERKESİN HAKKI"

-Kızılırmak'tan Yüksekli köyüne su getireceğim.

-Köyümüzde her vatandaşımızın kapısının önüne kadar parke taş döşeceğim.

-Köyümüzün ana yolunun asfaltlanması ve beton yolda bozulan yerlerin acilen tamir edilmesi,

-Yükseli köyünün tarihi ilköğretim okulunu restore edeceğiz.

-Köyümüzde çocuklarımız için oyun parkları kuracağız.

-Köyümüz girişi ve yol kenarlarını ağaçlar dikeceğiz.

-Her üç ayda bir Köyümüzde halk buluşması düzenleyeceğiz.

-Yurt dışında yaşayan Yükseklili gurbetçilerimiz için her yıl Sılai Rahim etkinliği düzenleyeceğiz.

-Köyümüzde bulunan eski tarihi çeşmelerin dokuları bozulmadan onarılacak, ihtiyaç duyulan yerlere, yerin özelliğine göre yeni çeşmeler yapılacak, köy ve yayla sularının tahlilleri yaptırılacak ve sonuçları köylü ile paylaşılacaktır.

-Köyümüzde harabe şeklinde olan eski okulun tamiri yapılacak, içerisi köy müzesi olarak düzenlenecek, ilgi duyulan alanlarda çeşitli faaliyetler düzenlenecek. 

- Muhtarlık odasına yeni bilgisayar alınacak, köyün tanıtımı için web sayfası kurulacak, köyümüze ait kayıtlar, muhtarlık çalışmaları ile cenaze ve düğün haberleri web sitesinden köylülerimize duyurulacaktır.

- Köyümüzde çevre ve insan sağlığını tehdit eden fosseptik çukurlarından kurtulmak için Gülşehir ilçemiz Kaymakmlığı ile iş birliği yapılarak kanalizasyon projesi gerçekleştirilecektir.

-Devletin köylere sunmuş olduğu projeler  takip edilecek, köy halkının bu projelerden faydalanması için gerekli girişimlerde bulunulacaktır.

-Komşu köy muhtarları ile işbirliği yapılarak ortak problemlerin çözülmesi sağlanacaktır.

Mahmut Özcan Kimdir?

Mehmet oğlu Mahmut Özcan, 15.10.1965 Gülşehir Yüksekli köyü doğumlu olup, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde doğduğu topraklara hizmet etmek için Yükseli Köyü Muhtarlığına adaylığını koydu...