Yerli ve Millî Gelecek

Yokluğun, yoksulluğun, yasakların, baskıların, adaletsizliğin egemen olduğu eski Türkiye on altı yıl öncesinde kaldı. 2002 yılından itibaren yerli ve millî değerlerimizle, milletimizle el ele güçlü Türkiye için çalışan hükümetlerimiz milletimizin ve devletimizin özgüvenini günden güne artırmıştır.

Darbelerden, muhtıralardan, koalisyonlardan bezmiş bir milleti istikrarsızlaştırmaya çalışmak, dünyadaki kitlesel en ağır imtihanlardan birini yaşatmaktır. 28 Şubat’ta eğitim yuvalarında Anayasal hakları elinden alınan binlerce öğrencimizin, ailelerinin, gelecek nesillerinin vebalini kim ödeyecek? Bin yıl sürecek denen safsata on yıl bile sürmedi! Yetmedi e-muhtıralar, 17/25 Aralık operasyonları ve daha nice ihanet, nice hainlik milletimizi yıldıramadı. 15 Temmuz 2016 alçak darbe girişiminde ‘Ölümü öldüren Asım’ın Nesli’ tanklara, uçaklara, silahlara göğüs gerdi, canını verdi, evladını feda etti ancak kutsal vatanımızı hainlerin, alçakların, şer odaklarının oyuncağı haline getirmedi.

Türkiye Cumhuriyeti’mizin 100. yılına tüm hızımızla yürürken bizi yolumuzdan sapıtmaya çalışan sapkınlara en büyük cevap, yine milletimizin kendisidir. Bizim en büyük gücümüz ise geleceğimizin teminatı gençlerimizdir. Davası, misyonu, yerli ve millî kaygıları, imanlı, ihlaslı, eğitimli gençlerimiz güçlü Türkiye’nin mimarları olacaktır. 24 Haziran 2018 seçimleri, devlet tarihimizin miladı olacak bir tarihtir. Öz değerleri ile sandığa başvuran aziz milletimizin seçimiyle yerli ve millî gelecek… Ne Avrupa’nın ne de Amerika’nın uşağı olamayız. İstikrar ve güven ortamıyla yakın coğrafyasında söz sahibi olan Türkiye vizyonuna devam etmeliyiz. Türkiye’nin kaderiyle kaderleri bir olmuş mazlum coğrafyaların duası da güçlü Türkiye’dir.

‘Zeytin Dalı Harekatı’ Türk’ün barış elini uzatmasıdır. Binlerce kilometre öteden kirli senaryolarla, alçak planlarla insanları kana ve gözyaşına mahkum etmeye çalışan sömürücü zihniyetin karşısında dimdik duran, hak bildiğini savunan, milletimizin lideri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN; Türkiye’nin yerli ve millî evladıdır. Ümmetin umutla beklediği, minnetle dua ettiği liderimiz her defasında olduğu gibi milletten yetki almaktan bir an olsun çekinmemiştir. Milletin takdiri başımızın tacıdır.

Kirli pazarlıklar içerisinde ittifak kurmaya çalışanların akıl hocası da maşaları da devşirme zihniyetindedir. Milli iradeye vurulmak istenen prangaları iyi anlamalı, dün olduğu gibi bugün de milletimizle birlikte parçalayıp atmalıyız. Tarihin altın harflerle yazdığı Türkiye, köklü bir mazinin torunlarını barındıran vatandır. Geleceğe uzanacak güçlü kollarımız ise gençlerimizdir. Gençlerimizin demokrasiye katılımları, ülke değerlerimizi benimsemeleri, yapılan pazarlıkları akletmeleri kendi temsiliyetlerini en güçlü şekilde yerine getirmelerine de vesile olacaktır.

Bizlerin gidecek başka bir vatanı, sığınacak başka bir limanı yok. 81 milyon vatandaşımızla bir, beraber, güçlü, geleceğe güvenle bakan bir ülke olmaktan başka da tutar dalımız yok. FETÖ hain darbe girişimiyle bizleri parçalamaya çalıştı; başaramadılar, başaramayacaklar! Terörle hiza verilmeye çalışılan Türkiye’den; dünyanın neresinde olursa olsun teröristleri yakalayıp kendi adli mercilerimizde yargılayabilen Türkiye’ye hep birlikte geldik.

Dünyada ilklere imza atan atalarımızın kutsal miraslarına halel getirmeden ilkleri yine milletimizle başarıyoruz. Dünya tarihinde darbe teşebbüsünü kendi öz değerleriyle bertaraf eden başka bir millet, başka bir devlet yok. Rabbime şükürler olsun, öncelikle Allah’ın izni, liderimizin feraseti, milletimizin azim ve cesareti ile sırtımızı yere getiremediler, getiremeyecekler! “Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya;/Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Türkiye” Biz, geleceğimizi kendi ellerimizle tayin edeceğiz ki başkalarının planının parçası olmayalım. Üreten, gelişen, büyüyen, istikrarlı, büyük Türkiye için seçim aziz milletimizin. Yerli ve millî gelecek; kazanan millet olacak…

Metin SAKINÇ

Eğitimci-Yazar