YETMEZ AMA GÜZEL BİR BAŞARI
 
 “Nevşehir’de Öğrenci Servisleri Sınıfta Kaldı” başlıklı 13 Eylül 2014 tarihli bu köşedeki yazımda, Nevşehir merkezde faaliyet gösteren öğrenci servisi firmalarının hukuka aykırı bazı eylem ve işlemlerine yetkililerin ve kamuoyunun dikkatini çekmiştim.
 
Yazının yayınlandığı günden bu yana yüzlerce veli, tarafıma bizzat ya da telefon ve mesajlarıyla takdir ve teşekkürlerini ilettiler. Facebook’ta ise “Nevşehir’de Öğrenci Servisi Mağdurları Dayanışma Platformu” adıyla bir de sayfa açılarak, bu konuya sosyal medyadan da destek geldi.  Sonuna kadar haklı ve meşru bu hukuki mücadeleye sahip çıkan ve destek veren herkese buradan ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.  
 
13 Eylül 2014 tarihli yazımdaki hukuki tespit ve değerlendirmelerimi içeren dilekçelerimi ise 15 Eylül 2014 tarihinde Nevşehir Valiliğine ve Nevşehir Belediye Başkanlığına bizzat iletmiştim.
 
Müracaatımla ilgili olarak Nevşehir Belediye Başkanlığından bugün yazılı bir cevap aldım. Nevşehir Valiliğinin ise konuyla ilgili iki müfettiş görevlendirdiğini ve incelemenin devam ettiğini biliyorum.
 
Nevşehir Belediye Başkanı adına Başkan Yardımcısı Sayın Oktay Şımarmaz imzası ile tarafıma gönderilen 24.09.2014 tarihli resmi cevap yazısında, konuyla ilgili gerekli görüşmelerin ve incelemelerin yapıldığı ifade edilerek, üç konuda açıklama yapılmış.
 
Nevşehir Belediyesinin Resmi cevap yazısındaki bir açıklama hem bu mücadelemizin ilk başarılı meyvesi hem de servislerle anlaşma yapan velilerimiz için adeta bir bayram müjdesi niteliğindedir.  Nevşehir Belediye Başkanlığı adına gönderilen söz konusu yazının ilgili bölümündeki müjdeli haber aynen şöyle:
“2014-2015 eğitim öğretim döneminde Şehrimizde faaliyet göstermekte olan okul servis araçlarından faydalanan öğrencilerden, yapılan görüşmeler sonucu yarıyıl tatilinde ücret alınmayacaktır.” 
 
Resmi yazının açık ve net anlamı şudur: Nevşehir merkezde faaliyet gösteren öğrenci servisi firmaları 2014-2015 eğitim öğretim yılında dokuz aylık değil, sekiz buçuk aylık servis ücreti alacaklardır.
 
Nevşehir Belediyesi tarafından yapılan bu resmi açıklamayı velilerimiz adına memnuniyetle karşılıyor ve bu sonucun alınmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ancak, varılan bu sonuç, bir iyi niyet temennisi olarak kalmamalı, Nevşehir Belediyesi, bu kararın aktif takipçisi ve garantörü olmalıdır. Ayrıca bu karar, öğrenci servisi firmalarıyla anlaşma yapmış ve yapacak tüm veliler için istisnasız olarak uygulanmalıdır.
 
Diğer yandan alınan kararın yasal zemine oturması ve taraflar için hukuki bağlayıcılık kazanması için, Nevşehir Şoförler Ve Otomobilciler Odası ile Nevşehir Esnaf Ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından hazırlanan mevcut azami ücret tarifesinin revize edilerek, tarifedeki “yarıyıl tatilinde servis ücreti alınır” ibaresinin iptal edilmesi büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle veliler lehine elde edilen bu önemli başarı içim şimdilik: “Yetmez Ama Güzel Bir Başarı” diyoruz.
 
Nevşehir Belediyesinin resmi yazısındaki diğer açıklamalara ise ilerleyen zamanlarda ve yeri geldiğinde değinmeye çalışacağım.
 
Bu vesile ile tüm hemşehrilerimin ve okurlarımın Kurban Bayramlarını şimdiden tebrik ediyor; sevdikleriyle birlikte sağlıkla, hayırla, huzurla dolu bir bayram geçirmelerini; ibadetlerinin Yüce Allah katında makbul olmasını diliyorum.
27.09.2014
Mehmet BİÇER