30 AĞUSTOS SON DEĞİL BALANĞIÇ
30 Ağustos Zafer Bayramının 100. Yılını tüm yurta coşku ile kutladık. İşgale uğramış ülkemizin Büyük Taarruzun sonucu olarak zafer kazanılmış işkal sona ermiştir. Yedi düvele karşı verilen mücadele sadece Yuna karşı verildiğini savunanlarda var. Yedi düvel denilince birçok gerekçesi var buna en önemli örnek 1919 da 21 tane Amerikan gemisinin de savaşa dahil olarak Samsun ve Trabzon limanlarını bombalaması.
Zafer Kazanılmış Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Ama düşman işkal konusunda vazgeçmemiştir. Yokluklar içindeki Türkiye Cumhuriyeti Zafer sonrası Sanayide, İlimde Teknolojide, Tarımda atılımlar yapmak gelişmek için çabalar sarf etmiştir. Bir çok alanda kısıtlı imkanlarla gelişmeler sağlanmıştır. Uçak sanayi, Silah sanayi, Otomotiv sanayinde gösterilen çabalar ve gelişmeler neticesinde üretime dönüşmesinde maalesef engellerle karşılaşılmış çok garip ki çok küçük sebeplerle bu büyük projeler engellenmiştir bu engeller herkes tarafından bilinmesine rağmen halen bu güruh varlığını sürdürmekte.
Günümüzde aynı güruh söylemleri ve eylemleri devam etmekte. Yakın zamanda Yunanistan’ ın uçaklarımıza karşı düşmanca davranışları. S 400 için ülkemizde muhalefet yapanlar, ne gerek var, iade edin diyenler Yunanın S 300 ler ile uçaklarımıza yaptığı taciz ve düşmanca tavırlar konusunda sessizler. Bu durum düşündürücü değil mi? 30 Ağustos demek ki son değilmiş halen bunlarla mücadeleye devam etmemiz gerekiyor. Bu güruhun bağımsızlığımız konusunda atılan adımlara sesiz kalmalı ilk değil hatta bağımsızlık konusunda atılan adımları terörle bağdaştırmaya çalışan çok siyasetçi ve sözüm ona aydınlar vardı.
30 Ağustos son değil başlangıç gövdem Anadolu Doğum Basra, Batım Bosna, Kuzeyim Kırım, Güneyim Trablusgarp. Bir uyanış, rüyamda davetler var, sizi bekliyorduk, nerede kaldınız. Bizleri din dediler, mezhep dediler, özgürlük, barış dediler, bizi sizden kopardılar. Acı, zulüm, ayrılık, kan ve gözyaşı getirdiler. Bir TV programın da Kübra Par soruyor Milli Projelerde Ülkemizde size destek % 60-70 çıkıyor bu yüksek bir oran değil mi? bu projelerin gelişmesinde ileride olası bir iktidar değişikliğinde önünüze engel konulması konusunda bir endişeniz var mı? Selçuk Bayraktar cevaplıyor; garip değil mi? Milli projeler de bu oran % 100 çıkması gerekmez mi? örneklemeye devam ediyor Vecihi Hürkuş, Devrim otomobili vb. çok basit sebeplerle engellendi. Eliyle işaret ediyor bu uçak binlerce parçadan, milyonlarca dizilim yazılımlardan oluşuyor, önüne plastikten konulan bir takoz ile onu ne yürütebilirsin ne uçurabilirsin. Sonra, Vecihi Hürkuş ile bir örnek daha bir sinema filminde evin çatısından giren Vecihi (Şener Şen) alaya alınması. Evet anladık ki proje ne kadar büyük olursa olsun ne kadar Milli olursa olsun, içinde Millilik, Vatan, Devlet, Bayrak yoksa plastik takoz yeterli onun için.
Uyanalım, kanlarımızla aldığımız ve garip kalmış Kızılelmalarımız olan yerlerden bize davet var. Bosna dan, Adriyatik’ten, Trablusgarp’tan, Basra’dan, Kırımdan. 30 Ağustos son değil başlangıç.
İhsan BİÇKİN
31 Ağustos 2022