Çalınan Facebook Hesabını Nasıl Geri Alacağız?Facebook her ne kadar dünyanın en büyük internet sitelerinden birisi bile olsa, veri güvenliği açısından amatör sitelerle bile karşılaştırılamayacak kadar savunmasız. Şifreleme sistemi o kadar kolay aşılabiliyor ki, 12-13 yaşında bir çocuk bile internet üzerinde bulabildiği programlar ile başkasının Facebook hesabını ele geçirebiliyor. Ya da güvenlik sorunuzun yanıtı herkesin tahmin edebileceği kadar basit olabiliyor. Neyse kısa bir uğraştan sonra hesabı geri almayı başardık. Peki Facebook hesabınız çalınırsa nasıl geri alabileceğinizi biliyor musunuz?

Eğer şu anda bile Facebook tarafından onaylanmış bir telefon numaranız yoksa, bir an önce Facebook hesabınızın çalınması durumumda yeni şifrenizin gönderileceği bir telefon numarasını onaylatın. Çünkü Facebook hesabınızı çalan birisi e-posta hesabınızı da çalıp hesap sahibi olarak yeni bir e-posta adresini verebilir. Ama Facebook tarafından hesap çalınması durumunda onaylı telefonunuza gönderilecek bir doğrulama kodunu görebilmesi, ancak telefonunuzu çalması ile mümkün. O yüzden şimdiden bir telefon numarasını onaylatmanızda büyük yarar bulunmakta.

Çalınan Facebook Hesabını Nasıl Geri Alacağız?

www.facebook.com/hacked adresinden hesabınıza giriş yapın. Burada karşınıza”Başkasının Eline Geçmiş Hesabı Şikayet Et” penceresi çıkacak. Onaylayıp diğer pencereye geçiniz. Burada sizden gerekli bilgileri isteyen bir pencere çıkacak.

Facebook hesabınıza ait bilgileri girin

Bu pencerede e-posta hesabınız değiştirilmiş bile olsa Facebook hesabınızda şimdiye kadar kullanmış olduğunuz e-posta hesaplarınızdan birini, hesap adınızı ya da kendi adınızla birlikte arkadaşlarınızdan birinin adını girin.

Bu adımdan sonra ekrana gelecek olan “Şifre Sıfırlama” penceresinde bilgilerinizin nereye gönderileceği sorusu sorulacaktır. Eğer hesabınızı çalan kişi e-posta adresinizi de çalmadıysa e-posta seçeneğini işaretleyebilirsiniz. Eğer Facebook hesabınıza bağlı e-posta adresi de değişmişse ve onaylı bir telefonunuz varsa yeni şifrenizin telefonunuza gönderilmesini isteyin.

Facebook şifrenizi sıfırlayın

Onaylı bir cep telefonunuz olması durumunda, yukarıdaki resimde görünen e-posta adresinin hemen altında xxxx555 olarak cep telefonunuz görünecektir. Cep telefonunuza ya da e-posta adresinize gönderilecek olan kodu sonraki pencerede gerekli yerlere girin.

E-posta adresinize ya da cep telefonunuza gelen kodu gerekli yere girin

Facebook Hesabınızı Çalan E-Postanızı da Çalmışsa ve Onaylı Telefonunuz Yoksa

Peki ya çalan kişi e-posta adresinizi değiştirdiyse ve onaylı bir cep telefonunuz yoksa ne yapacağız? Böyle bir durum söz konusu ise önce kendinize başkalarının bilmediği yeni bir e-posta adresi alıp, “Şifre Sıfırlama” ekranında görünen “Bunlara artık erişimin yok mu” yazısını tıklayın. Karşınıza çıkacak pencerede bu yeni e-posta adresini girin.

Facebook e-posta hesabınız da çalındıysa yeni oluşturduğunuz e-posta adresini girin

Yeni e-posta adresinizi girdikten sonra çıkan pencerede Facebook hesabınızı açarken oluşturduğunuz güvenlik sorusunun yanıtını girin.

Facebook’a kayıt olurken seçtiğiniz gizli sorunun yanıtını verin

Güvenlik sorusuna doğru yanıt verdiğinizde çalınan Facebook hesabınızı arkadaşlarınızı aracılığyla geri alma penceresine yönlendirileceksiniz.

Çalınan Facebook hesabınızı arkadaşlarınızın yardımı ile kurtarın

Sizden üç arkadaşınızı seçmeniz istenecek. Burada güvenebileceğiniz ve ulaşabileceğiniz üç arkadaşınızı seçin. Onlara, sizin çalınan Facebook hesabınızı geri alabilmeniz için gereken kodlar ve talimatlar gönderilecektir.

Çalınan Facebook hesabınızı geri alacağınız kodların gönderileceği 3 arkadaşınızı belirleyin

Bu üç arkadaşınıza gönderilecek kodları gerekli yerlere girdiğinizde hesabınızı artık geri alabilirsiniz. Ama bu kadar uğraşmamak için şimdiden bir cep telefonunu onaylatmak en iyi çözümdür.

Arkadaşlarınıza gönderilen güvenlik kodlarını gerekli yerlere girin

Facebook hesabınız bu kadar rahat çalınabildiği için bizden size bir tavsiye: Asla özel yazışmalarınızı Facebook üzerinden yapmayın. Hesabınızın çalınmasından daha kötü olabilecek bir şey varsa, o da sizin özel yazışmalarınızın başkalarının eline geçmesidir. Ve şifrenizi seçerken herkesin bulabileceği ya da tahmin edeceği doğum tarihiniz gibi kolay şifreleri seçmeyin