Özkonaklılar pilav şenliğinde bir araya gelen AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar ve MHP Nevşehir İl Başkanı İlhan Kaya "Birlik ve beraberlik"  mesajları verdi. 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi arasında kurulan ittifak ramazan ayı süresince de, ramazan bayramı süresince de Nevşehir’de de kendisini hissettirmeye devam ediyor. 

Kendi memleketi Özkonak'ta AK Partili ve Milliyetçi Hareket Partili milletvekili adaylarını pilav şenliğinde ağırlayan MHP Nevşehir İl Başkanı İlhan Kaya ile AK Parti Nevşehir İl Başkanı M. Rauf Yanar’ın arası sanki kırk yıllık dost gibiydi. Şenlikte samimi pozlar veren her iki il başkanının bu görüntüleri şenliğe katılanlardan takdir toplarken, bu görüntüler Cumhur İttifakının dışındaki il başkanlarını ve siyasileri epey kıskandıracak gibi. Zira Millet İttifakının hiçbir il başkanını böylesine birlikte samimi pozlar vererek görmek en azından şu ana kadar pek mümkün olmadı.

İl Başkanlarının yanında Şenliğe AK Parti Milletvekili Adayları Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Emre Çalışkan ile MHP Milletvekili adayları Mehmet Varol, Sait Yüksel ve Fazlı Koç'da tam kadro katılım sağlayarak kucaklaştılar ve 24 Haziran'a hazır olduklarını gösterdiler. Ardından Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli'nin ev sahipliğinde kazan başına geçen partililer birlikte pilav karıştırdılar.

AK Parti ve MHP: Ülkenin bekası için 'Erdoğan' dediler

Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ifade eden AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, ülke üzerinde çok çeşitli oyunlar oynandığına dikkat çekerek, “Bu nedenle ülkenin bekası için herkesin birbirine kenetlenmesi gerekiyor” dedi. "Önümüzde yeni ve tarihi bir imtihan var" diyen Yanar, Tüm Nevşehirlililere Cumhur İttifakı için çağrıda bulunuyoruz. Tüm AK Parti, MHP, BBP’ye gönül vermiş tüm Parti ve STK’ları desteğe çağırıyoruz. Yine sağduyu ile diğer siyasi partili vatandaşlarımızı da "Vakit Güçlü Türkiye Vakti" için bu tarihi seçimde kararlarını Ülkemiz bekası için kullanmalarını huzur ve refah içerisinde kırmadan incitmeden el ele vermeye davet ediyorum dedi.

MHP Nevşehir İl Başkanı İlhan Kaya ise; "İç ve dış düşmanlara karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli’nin gösterdiği liderlik ve dik duruşun ülkenin bekası için büyük önem taşıdığını belirterek, bütün ülkücülere yerli ve milli ruhu bir araya getiren Cumhur İttifakı’na destek çağrısında bulundu. Kaya,  Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok önemli bir siyasi gelişmenin arefesindedir. Zira bundan sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilk başta tek partililik döneminden, ardından geçtiği çok partili dönemden sonra Cumhurbaşkanlığı Sistemi'yle tanışacak, yeni bir yönetim biçimiyle güçlü bir devlet olarak Cumhuriyetimiz 100. yılı olan 2023'e doğru koşar adımlarla ilerleyecektir. Bundan sonraki süreçte TBMM çok daha güçlü olacaktır. Liderimiz Devlet Bahçeli, Erdoğan beraber aldığı kararlarla Türkiye siyasetine yön vermiştir. Son olarak Cumhur İttifakı'na imza atmışlardır. Bu ittifakla Türkiye Cumhuriyeti daha güçlü daha emin adımlarla yoluna devam edecektir. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyumuz Cumhur İttifakı'na, milletvekilliği seçimlerinde oyumuz 3 hilale" ifadelerini kullandı.