Ünlü şair ve yorumcu Bedirhan Gökçe, www.fibhaber.com İnternet gazetemize nezaket ziyaretinde bulunarak Gazetemiz Genel Koordinatörü Fikret Çapacı ile bir süre görüştü.

Kısa bir röportaj yapma şansıda bulduğumuz Bedirhan Gökçe hem Nevşehir ve Kapadokya hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu hemde yeni çıkardığı kitabı "Yüz yüze" yi tanıttı.

Nevşehir'deki bir düğün organizasyonunun özel davetlisi olarak Kapadokya Bölgesine gelen Radyo ve şiir dünyasının tanınmış isimlerinden olan şair Bedirhan Gökçe, FİB Haber Merkezine yaptığı özel açıklamasında, "Kapadokya ve Nevşehir insanını, esnafını doğasının çok özel bulduğunu ve çok sevdiğini söyledi. Ve buradayım diye söylemiyorum. Biz tatil deyince sadece sahil kentleri olarak algılıyoruz. Tatilin sadece sahil beldeleri olmaması gerektiğini ve Kapadokyanın mutlaka görülmesi gerektiğini, burada atlarla, ATV ve balon turlarıyla doğanın içerisnde çok kaba tabirle elin gevurları binlerce kilometre uzaklıktan gelip Kapadokyayaı keşfederken, bizim insanımızın kendi değerlerini görmemesi bilmemesi çok ayıp. Bu yüzden diyorum ki bir tatilinizide buraya ayırın. Gelin peribacalarını yakından görün o kaya damlarının içerisinin ferahlığını görün insanının misafir perverliğini görün. İnanın pişman olmayacaksınız...   

Biz kendi değerlerimizi maalesef güzel tanıtamıyoruz. Kendi ülkemizi iyi tanımamız bu değerleri bilerek yaşatmamız birilerine özenmeden kendimiz gibi kalabildiğimiz zaman ne yüksek değer olduğunun farkına varmamız lazım. Bu Nevşehir Kapadokya bölge coğrafyası herşeyiyle çok özel. Ben inanın ilk kez gittiğim bir yerden İstanbul'a giderken zorlanıyorum. Lütfen bu güzelliğin farkına varıp değerini bilelim istiyorum." dedi.

Yazdığınız şiirlerde ilham kaynağınız nedir?... : Yazan çizen her adamın ilham kaynağı İnsan... Varlıktaki, yokluktaki insan, anan insan baban insan dostun insan... Ben yöredeki insanımızın kendi öz şivesi ile konuşmasını seviyorum. Nevşehir'e geldiğimde vatandaşımızın bir "Nörüyon" demesini seviyorum. Doğu da ki, Karadeniz de ki çerkezi lazı, kürdü Türkü ile Ülkemizi insanımızı seviyorum. Bunların her biri bir ilham kaynağı. 

Avrupalaşmak adına özümüzü unutmayalım...!

Son yıllarda özel TV'lerin çıkması, İnternet ve cep telefonların çıkması ile sohbet etmeyi unuttuk. Her ailede babanın elinde bir telefon annenin elinde bir telefon çocuğun önünde bir telefon aile olmanın ve sohbetin o duygusu kayboluyor. Muhabbetler sohbetler bitme noktasına geldi. Herkes elinde telefonla günü anını çeker oldu. Sonrada siliyoruz keşke silememiş olsa idik. Bu belkide çağımızın sadece ülkemiz için değil tüm dünyayı saran bir hastalık halini aldı. Günümüzde artık kimsenin maalesef fotoğraf albümü yok. Sosyalleşme adına asosyal bir hal aldık. İnsan tarafımızı unutmayacağız. Bu ülke bizim, 2023 lere insan olarak çıkmanın yolunu aramalıyız. Kitabımızda da işte bizi anlatmaya çalıştım."

İstiyorum ki;
 Bir gün tekrar 
 Yüz Yüze gelirsek
 Yüzümüze bakacak
 Yüzümüz olsun...
 

Bedirhan GÖKÇE, son olarak Nevşehirli vatandaşlarımıza Bestami Yazgan'ın sözleri ve kendi sözüyle seslendirdiği şu şiiri hediye etti;

GÜLÜ İNCİTME GÖNÜL

Çiçeklerle hoş geçin,
Balı incitme gönül.
Bir küçük meyve için
Dalı incitme gönül.

Konuşmak bize mahsus,
Olsa da bir güzel süs,
‘Ya hayır de, yahut sus.’
Dili incitme gönül.

Sevmekten geri kalma,
Yapan ol, yıkan olma,
Sevene diken olma,
Gülü incitme gönül.

Başın olsa da yüksek,
Gözün enginde gerek,
Kibirle yürüyerek
Yolu incitme gönül.

Mevlâ verince azma,
Geri alınca kızma,
Tüten ocağı bozma,
Külü incitme gönül.

Dokunur gayretine,
Karışma hikmetine.
Sahibi hürmetine
Kulu incitme gönül.