Doğa sevgisi ve bu sevgisini yansıtan programlarıyla tüm Türkiye’de tanınan Serdar Kılıç doğada tek başına geçirdiği günlere bu defa AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Av. Hamza Dağ ve TBMM Başkan Vekil Ahmet Aydın eşlik ettiler. Ormanda geçirilen bir günü konu eden video AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ın YouTube'da açtığı 'Gayri Resmi Hesap' adlı kanalda yayınlandı.

40 yıldır dağlarda doğal şartlarda yaşam sürdüren, TRT de yayınlanan 'Doğadaki İnsan” Belgeseli yapımcısı ve gezgin Serdar Kılıç'ın ev sahipliğinde AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Av.Hamza Dağ ve TBMM Başkan Vekil Ahmet Aydın ile Bolu Dağında doğayla iç içe unutulmaz bir gün geçirdiler.

Serdar Kılıç’ın iki yavru kangal köpeğiyle birlikte dağda yaşadığı aylar boyunca ağaç evini inşa edişinden yemek bulma serüvenine, kurtları bekleyerek geçirdiği uykusuz gecelerinden vücuduna aldığı yaraların ilacını doğadan temin ettiği günlerine kadar yaşadığı bir çok anını anlattığı eşsiz sohbet kor ateşin eşliğinde keyifli bir ana sahne oldu.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider bu güne dair düştüğü notunda; "Serdar Kılıç ile ormanda eğlenceli bir gün geçirdik. İnsanların teknolojiden uzaklaşması üzerine sohbet edip kamp yapmak isteyenlere tavsiyelerde bulunduk. Geyiklerin peşine düştük, köpeklerle yolculuk edip ormanda ateş yaktık. 
Bolu Dağında “Doğadaki İnsan” Serdar Kılıç ile doğada bir gün geçirdik. Av.Hamza Dağ başkanıma organizasyonu ve Ahmet Aydın ‘a eşsiz muhabbeti için teşekkürler ..."

 Tabiata olan tutkusunun çocukluk yıllarına kadar uzandığını belirterek zengin bir kültüre sahip olduğumuzu fakat artık akranları yerine ekranlar ile oynayan nesillere dönüştüğümüzü söyleyen Gizligider, Dünyanın en önemli yenilenebilir doğal kaynaklarından birisi olan ormanlarımıza sahip çıkmamız gerektiğini vurgulayarak “Orman ekosisteminin yani canlı ve cansız varlıkların oluşturduğu sistemin dengesini gözetelim. Ormanlarımızı koruyalım, gelişmesine katkı sağlayalım” dedi.
 

Gizligider, “Toprakla bağı olan ailesi ile ilişkisini kesmeyenler, vatanının kıymetini daha çok bilir ona daha çok sahip çıkar. Sentetik şeyler yerine tabi olanı tercih edin. Tabiat çok iyi bir öğretmen, doğal bir okuldur "dedi.


TRT de yayınlanan 'Doğadaki İnsan” Belgeseli yapımcısı Serdar Kılıç 40 yıldır dağlarda geziyor.