Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile başlayan Milli İstihdam Seferberliği’ne Nevşehir’de sessiz kalmadı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile başlayan Milli İstihdam Seferberliği ile ilgili olarak Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nda “Nevşehir Milli İstihdam Seferberliği” toplantısı düzenlendi. Nevşehir Valisi İlhami Aktaş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya NTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, NTB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, İşkur Müdür Vekili Arif Sıddık Barata, SGK Müdür Vekili Erdin Polat, KOSGEB Müdürü Necati Günaydın Oda ve Borsa Meclis Üyeleri ile yatırımcı, sanayici ve iş adamları katıldı.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, açılış konuşmasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı çağrıya sessiz kalmayacaklarını söyledi. “2017 yılı sıkıntılı geçiyor, bu konuda hiç yılmayacağız. Bu devlet bizim, bu vatan bizim, Eylül ayından itibaren istihdama ve üretime daha fazla katkı sağlamak gerektiğini her toplantı da dile getirdim ve bu konuda ne yapmamız gerekiyorsa hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum.”dedi.

Vali İlhami Aktaş, Nevşehir işdünyası olarak Milli istihdam Seferberliğine en iyi katkıyı sağlamak istediklerini söyledi. Türkiye´nin geçtiği süreçler göz önüne alındığında en fazla etkisinin göründüğü kesimlerden birisi ticaret ve sanayi alanları oldu. Son yaşanan gelişmelerle maalesef ekonomide istenilen seviyelere ulaşma konusunda hepimizin elini taşın altına koyması gerekiyor. İstihdamdan üretime, devletin yapacağı vergi ve teşviklerden sizlerin yapacağı fedakarlıklara kadar hepimize bazı vazifeler düşmekte” dedi.

Büyük ve küçük sanayicinin ne tür sıkıntılar çektiğinin bilindiğini belirten Vali Aktaş, “sıkıntının bir tarafı da istihdam edilen insanlar oluyor. İstihdam edilen insanların hep genç olmasını arzu ediyoruz. Bir yandan nüfusumuz gençleşirken bir yandan da istihdam etmemiz gerekiyor. İstihdam edemediğimiz gibi mevcut çalışanların da işlerini kaybetmesi, az da olsa mağdur olması istenen bir durum değil” diye konuştu.
İstihdam Seferberliğine her kesimin destek olması gerektiğini vurgulayan Vali Aktaş, "Herkesin, her kurum ve kuruluşun, meslek odalarının ve resmi kurumların bu sürece katkıda bulunması önemlidir.” İfadelerinde bulundu.

Toplantının devamında Oda ve Borsa Üyelerine SGK İl Müdürü, İşkur İl Müdürü ve KOSGEB Müdürü tarafından istihdam teşvikleri hakkında kapsamlı bilgilendirmeler yapıldı. Daha sonra istişare ve soru-cevap şeklinde devam eden toplantıda üyeler taleplerini ve sorunlarını iletme fırsatını yakaladılar.