Katar’ın ülkemiz için çok önemli bir partner olduğunu belirten Parmaksız, FETÖ Darbe girişiminin ardından bize desteğini ilk gösteren ülkenin KATAR olduğuna dikkat çekerek; “Kötü günde de dostumuz  olduğunu 15 Temmuz darbe girişiminden sonra gösteren KATAR ilimiz ve Kapadokyamız için de fırsatlar barındırmakta, bölgemize hem turist hem de yatırımcı çekmek için ilerleyen günlerde  özel bir program düzenlemeyi de  düşünüyoruz; bu açıdan  katıldığımız gezi, ülkemize olduğu kadar ilimiz içinde güzel sonuçlar doğurmuştur” dedi.
 
TOBB ve Katar Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından düzenlenen iş formuna katılan heyet adına konuşma yapan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu  iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti  ; "Şimdi diyoruz ki gelin güçlü yanlarımızı birleştirelim. Sizde sermaye, bizde girişimci ruh var. Somut projelerle bunları bir araya getirelim. Türkiye-Katar ortaklığını da bütün dünyaya kabul ettirelim. Türkiye-Katar hattını, bölgenin 'huzur-ticaret-zenginlik' hattı yapalım" diye konuştu.
Hisarcıklıoğlu, bunun için Katarlı yetkililerden bir istekleri olduğunu ifade ederek, "Ticarette, nakliyede, yatırımlarda önümüze çıkabilecek engelleri kaldırın. İş yapmamızı kolaylaştırın. Siz engelleri kaldırın, Allah'ın izniyle Türk ve Katar iş dünyası olarak gerisini biz hallederiz. Katar'ın sanayileşmesini de sağlarız, birlikte üçüncü ülkelerde büyük işler de yaparız" dedi.
 
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci yaptığı konuşmada, Katar'ın güvenlik, huzur ve istikrarını Türkiye'nin güven ve istikrarından ayrı görmediklerini, özellikle son yıllarda karşılıklı ortak siyasi iradeyle ilişkilerin mükemmel düzeye ulaştığını söyledi.
Katar'a karşı geçen yıl bazı ülkelerin uyguladığı haksız, kanunsuz ambargo ve yalnızlaştırma girişimlerine Türkiye'nin ilk andan itibaren karşı çıktığını anımsatan Tüfenkci, Katar'ın ve halkının yanında durulduğunu, siyasi, ekonomik ve askeri destek gösterildiğini belirtti.
Tüfenkci, iki ülke arasında 2015 yılında 784 milyon dolar düzeyinde bulunan ticaret hacminin, 2016 yılında 678 milyon dolara gerilese de 2017 yılının 11 ayı itibariyle 788 milyon dolara ulaştığına dikkati çekti. Tüfenkci, "İki ülke dış ticaretinin bu seviyenin çok daha üzerinde olması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda da en büyük görev siz iş adamlarına düşmektedir. İki ülkenin siyasileri ve ilgili bakanlıkları olarak bizler sizlere bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız" diye konuştu.
 
Forumun ardından Parmaksız Katar’ın başkenti Doha’da başlayan 2. Expo TurkeybyQatar fuarının açılışına katıldı.​