Nevşehir Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmada ;  şüpheli M.N.T. ‘den En Tehlikeli Uyuşturucu Madde Olan Metamfetamin isimli uyuşturucu madde ele geçirilmiş, hakkında“Uyuşturucu Madde Bulundurmak ve Satın Almak” suçlarından yasal işlem yapılmıştır.
 
Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, "Nevşehir merkez ve ilçelerinde uyuşturucu ve uyarıcı madde satan ve kullanan şahısların deşifresine yönelik yapılan çalışmalarımız aralıksız devam edecektir." dedi.

Metamfetamin Nedir?

Metamfetamin (kristal meth); uyarıcı özelliği olan sentetik bir maddedir. Bir çok uyarıcı gibi, 6-24 saat süren güçlü bir öfori; dolayısıyle bağımlılık yapma yeteneğine sahiptir. Yapı olarak amfetamine yakındır.

 Etkileri
Uyanıklık, motivasyon ve kısa dönem beyin aktivitesini artıran madde yüksek dozlarda öforiye neden olmaktadır. Madde alındığında tansiyon ve vücut ısısı yükselir, pupillalar genişler. İshal, bulantı, kusma görülebilir.
Beyin kimyasını bozup depresyona yol açtığı bilinmekterdir. Bağımlılarında kalıcı anhedoni oluşmaktadır. Eroin’den daha kuvetli bağımlılık yaptığı ileri sürülmüştür.
Devamlı kullanıcılarında meth ağzi denen diş çürükleri gözükür, bağışıklık sistemi baskılanır. Bu kişilerde satafilokok enfenksiyonları sıktır. Kilo kaybı ve kısa dönem libido artışı, ardından erektil disfonksiyon da bilinen etkilerindendir.
Kuvvetli sistemik reaksiyon ile ölüm görülebilir.