Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı koordinesinde Nevşehir Hacı Beştaş Veli Üniversitesi Damat İbrahim Paşa Salonunda,

İlimizde görevli 500 Özel Güvenlik Görevlilerine Polis Başmüfettişi 1. Sınıf Emniyet Müdürü Dr. İbrahim YILMAZ ve Polis Başmüfettişi 1. Sınıf Emniyet Müdürü Ahmet ACAR tarafından iki gün süre ile Genel Kolluk - Özel Güvenlik İşbirliği ve Entegrasyonu Kaan Uygulaması Özel Güvenlik Görevlileri Eğitimi verilecektir.

Verilecek olan eğitimin açılışına katılan Emniyet Müdürümüz Mehmet ARTUNAY Kaan Uygulamasından kısaca öneminden bahsederek katılımcılara başarılar diledi.

GENEL KOLLUK-ÖZEL GÜVENLİK İŞBİRLİĞİ VE ENTEGRASYON PROJESİ (KAAN);  

Genel Kolluk – Özel Güvenlik İşbirliği ve Entegrasyon  (KAAN) Projesi, öncelikli olarak 25 Mart 2019 tarihinde İstanbul ilinde ve akabinde diğer illerimizde faaliyete geçirilmiştir. “Türkiye benim ülkem, Türkiye için ben de hazırım” sloganı ile KAAN uygulamasında; kamu güvenliğini tamamlayıcı mahiyette görev yapan özel güvenlik görevlilerinin, görev yaptıkları kamu hastaneleri, eğitim kurumları, havalimanları, alışveriş merkezleri, park ve bahçeler ile toplu taşıma istasyonları ve güzergahları ile diğer uygun görülen yerlerde;

Amacına uygun, etkin, verimli, denetlenebilir, sürdürülebilir ve ölçülebilir güvenlik hizmetinin sunulması,

Özel güvenlik görevlilerinin aidiyet duygularının geliştirilmesi, Özel güvenlik ve genel kolluk görevlilerinin etkin işbirliği ve koordinasyonu ile olay meydana gelmeden suçun önlenmesi,

Meydana gelen olaylarda ise en seri şekilde genel kolluğa bildirilmesi amaçlanmıştır.

23.07.2019 tarihinde Sayın İçişleri Bakanımızın katılımlarıyla İstanbul açılışı sonrası uygulamanın sırasıyla Adana, Ankara, Antalya, Bursa ve İzmir illerimiz olmak üzere, kademeli olarak 24 Büyükşehirde ve Ülke genelinde hayata geçirilmesi amaçlanmış 5 Ağustos 2020 tarihi itibariyle KAAN Projesi 2.503 ayrı noktada, 11.574 genel kolluk personeli ve 68.727 özel güvenlik görevlisinin katılımıyla ülke genelinde faaliyete geçirilmiştir. 

Özel güvenlik genel kolluk işbirliği ve entegrasyonu KAAN projesi kapsamında;

Özel Güvenlik Hukuku,

Genel Kolluk ile Özel güvenlik İlişkileri,

Genel Kollukla İşbirliği ve Koordinasyon,

Etkili İletişim,

Görev Yeri Güvenlik Farkındalığı ve Kaan uygulaması konularında uygulama kapsamında görev yapacak genel kolluk ve özel güvenlik görevlilerine eğitimler verilmiştir.

Bu kapsamda Başkanlığımız Görev Merkezleri ve ilgili İl Emniyet Müdürlüklerimizle irtibatlı olarak,

Gerekli çalışmaların yürütülmesi, Karşılaşılabilecek sorun ve çözüm önerilerine yönelik bilgilendirme ve koordinasyonun sağlanması amacıyla belirlenen illerimizde koordinatör Başmüfettiş görevlendirmesi yapılmış, Uygulama kapsamına alınacak yerler, Bu yerlerde görev yapan özel güvenlik yöneticileri ve görevlileri ile genel kolluk personeli belirlenerek, kurumsal iletişim ağları oluşturulmuştur.

Ayrıca; KAAN Projesinin edinimlerinin önemli bir fonksiyonu olan iletişimin etkin ve güvenli bir şekilde sürdürülebilmesi amacıyla, Başkanlığımızın talebi ile  Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Dairesi Başkanlığı tarafından bir mobil uygulama geliştirilmiştir.

“KAAN EGM MOBİL UYGULAMASI”, projede görev yapan özel güvenlik görevlileri tarafından cep telefonlarına mobil marketlerden (App Store, Google Play) ücretsiz olarak indirilebilmektedir.