Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Ekipleri 24.07.2018 ile 27.07.2018 tarihleri arasında Aranan Şahısların Yakalanmasına yönelik yapmış olduğu istihbari ve Yol Kontrol ve Denetleme Noktalarında;  çeşitli Suçlardan Adli Makamlar tarafından Yakalama Kararları ile arandığı tespit edilen (07) şahıs yakalanmış sevk edilmiş oldukları mahkemelerce (2) şahıs TUTUKLANMIŞ , (05) şahıs yükümlülüklerini yerine getirmek şartı ile SERBEST  bırakılmışlardır.
 
“Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma” suçundan G.T., “Nafaka Hükümlerine Uymamak” R.S., “Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma ” H.M.A., “6136 Sayılı Kanuna Muhalefet” İ.E.Ö.ve “Resmi Belgede Sahtecilik” Yabancı Uyruklu E.K.A.A.D. isimli şahıslar sevk edilmiş oldukları mahkemelerce yükümlülüklerini yerine getirmek şartı ile SERBEST  bırakılmışlar,
 
“Nitelikli Olarak Konut Dokunulmazlığını İhlal Etme ” suçundan yakalama kararı bulunan hakkında kesinleşmiş 4 yıl 6 ay hapis cezası N.K. ve “Hırsızlık ” suçundan yakalama kararı bulunan  hakkında 4 yıl 18 ay 30 gün kesinleşmiş hapis cezası B.K. isimli şahıslar ise tutuklanarak İlimiz E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumuna teslim edilmişlerdir.