Nevşehir’de içerisinde bomba olduğunu iddia ettiği çantayla banka şubesini soymaya kalkışan kişi, polis tarafından etkisiz hale getirildi.
Nevşehir’de Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan bir banka şubesine saat 11.00 sularında gelen ve kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, elindeki çantada bomba olduğunu söyleyerek banka şubesini soymaya kalkıştı. Banka görevlilerinden para isteyen şahıs banka içerisinde büyük bir paniğe neden oldu. Banka güvenlik görevlilerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri kısa sürede şüpheliyi etkisiz hale getirdi. Şüphelinin içerisinde bomba olduğunu iddia ettiği çanta ise bomba imha uzmanları tarafından kontrollü bir şekilde patlatıldı. Patlatılan çantanın içerisinde bomba olmadığı anlaşıldı. Bu sırada boşaltılan banka şubesi etrafında polis ekipleri geniş güvenlik tedbirleri alırken, çevredeki vatandaşlar ve banka çalışanları korku dolu anlar yaşadı.
Gözaltına alınan şahsın akli dengesinin yerinde olmadığından şüphelenildiğini belirten İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, “Şahıs bomba süsü vermiş olduğu bir çantayla bankayı soymaya çalışmış. Müdahale edildi. Şahıs alındı. Çanta içerisinde bomba süsü verilmiş malzemeler çıktı. Konuyla ilgili soruşturmalar devam ediyor. Şahıs banka içerisinde herhangi bir örgüt ismi söylemiş ama şu anda onu söyleyemeyiz” diye konuştu.


Olayla İlgili soruşturma devam ediyor.