Emniyet Genel Müdürlüğünün talimatları doğrultusunda 21 Ocak 2022 Cuma günü Nevşehir il merkezi ve 7 ilçemizde 41 ekip ve 205 personelin katılımı ile Huzurlu Sokaklar ve Narkotik Suçları Uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan denetimlerde; 121 işyeri, 112 park/bahçe/yürüyüş alanı, 72 metruk bina, 292 araç kontrol edilerek  (1335) şahıs (GBT) sorgusu yapılmıştır.

Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak ya da Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanmak) (1) aranan şahıs yakalanmış, Yoklama Kaçağı (1) şahsa gerekli tebligat yapılmış,  Kayıp olarak aranan (1) şahıs gerekli işlemler için ilgili birime teslim edilmiş,
Kapalı Alanda Sigara İçmek suçundan (2) şahsa toplam 554,00 TL cezai işlem uygulanmış ve (12) araca cezai işlem uygulanarak (1) araç trafikten men edilmiştir.

Türk Polis Teşkilatı olarak başta asayiş̧, terör ve narkotik olayları olmak üzere suç isleyen şahıs ve şahıslar ile mücadelemizi ve aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalarımızı tavizsiz bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz.