Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından kırmızı ışık ve cep telefonu denetimi gerçekleştirildi

Kırmızı Işık ve Seyir Halinde Cep Telefonu Kullanımına Yönelik Denetim Trafik güvenliğinin sağlanması ve kural ihlalleri nedeniyle meydana gelen kazaların önlenmesi amacıyla; 22-23-24-25 Kasım 2022 tarihlerinde Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı sivil ihbar ekip/yaya personeli ve resmi ekiplerimizin katılımıyla kırmızı ışık ve seyir halinde cep telefonu kullanımına yönelik ihbarlı denetim gerçekleştirilmiştir.

Bu denetimlerde; 66 sürücüye kırmızı ışık kuralını ihlal etmekten dolayı işlem yapılmıştır.

Ayrıca Trafik Tescil Ve Denetleme Şube Müdürlüğü sorumluluk alanında; 2021 yılı 12 aylık dönemde kırmızı ışık ihlalinden  1605 araç sürücüsüne trafik cezası uygulanmıştır. 2022 yılı 10 aylık dönemde kırmızı ışık ihlalinden toplam 2716 araç sürücüsüne  trafik cezası uygulanmıştır.  Bu sene 10 aylık dilimde 2021 yılı 12 aylık dönemde yazılan kırmızı ışık ihlalleri karşılaştırıldığında bir önceki yıla göre ceza sayısında yüzde 69  artış olmuştur.


Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü olarak sürücülere seyahatleri boyunca can güvenlikleri için trafik kurallarına uymaları hatırlatılır.