Nevşehir'de piyasaya sürülen ve para sayma makinelerinin de tespit edemediği sahte dolarlar esnafın kabusu oldu.
 

Nevşehir'de sahte dolarla alışveriş yapan 2 kişi yakalandı

Bazı şehirlerde piyasaya sürülen ve para sayma makinelerinin de tespit edemediği sahte dolarlar esnafın kabusu oldu. Kalpazanların sahte dolarları piyasaya sürmek için çeşitli numaralara başvurdukları öğrenildi.

En son geçtiğimiz gün sahte dolarlarla Nevşehir'de esnafın kabusu olan yabancı uyruklu dolandırıcılar İstanbul'da yakalandılar.

Alınan bilgilere göre, Nevşehir'e lüks araçla gelen kimliği belirsiz kişiler, çarşı merkezinde cep telefonu, ikinci el satan işyerleri ile elektronik eşya satan dükkanlarını gözlerine kestirdiler. 

İstanbul’dan gelerek Nevşehir’deki esnafları dolandırdılar

6 Mayıs Cuma günü yaşanan olayda yabancı uyruklu iki kişi, Nevşehir merkez çarşı merkezinde girdikleri dükkanlardan sahte dolar karşılığı alışveriş yaptılar. Öyleki bazı alışverişlerini yaptıkları işyerlerinde verdikleri sahte dolar karşılığı para üstü aldılar.

Nevşehir'de bir iş yerine sahte dolar ile cep telefonu satın aldılar...

Aynı yöntemle cep telefonu satın alan yabancı uyruklu 2 kişi geldikleri lüks otomobile binerek kayıplara karıştı. Ürünlerini satan vatandaşlar, döviz bürosuna gidince aldığı doların sahte olduğunu öğrenmesi üzerine polis merkezine giderek şikayetçi oldu. 

Ve Polisin sıkı takibi başladı...

Olayla ilgili Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan araştırmada, 2 şahsın farklı işyerlerinden sahte dolar karşılığında alışveriş yaptığı tespit edildi. Ekipler, sıkı takip sonrası sahte dolarla dolandırıcılık yapan yabancı uyruklu 2 şahsı yakaladılar.

Nevşehirli vatandaşları uyaran Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne bağlı güven timi polisleri, kalpazanlar tarafından gerçeğe çok yakın olarak basılan sahte döviz ve Türk paraları üzerinde duyarlı bulunulması konusunda esnaflara uyarılarda da bulundu.