Nevşehir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube ve Narkotik Suçlarla Mücadele (NARKO) Şube Müdürlüğü ekiplerince Avanos ilçesinde "şok" uygulama gerçekleştirildi.

KOM ve NARKO Şube Müdürlüğü'nden çok sayıda ekibin yer aldığı uygulama esnasında Trafik ekipleri de sürücü belgesi denetimi yaptı. 3 saat süren uygulama esnasında şüpheli görülen araçların içinde, araç içindeki gizli bölümlerde, bagajda ve aracın motor bölümlerinde arama gerçekleştirildi.

Ekipler yolcu otobüslerinde kimlik kontrolü de yaparken, kimlikler üzerinde GBT uygulaması gerçekleştirdi. 

Nevşehir genelinde gerçekleşebilecek her türlü terör olaylarına ve asayişe müessir olaylara önceden müdahale edebilmek, halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, işlenebilecek muhtemel suçları engelleyebilmek ve  diğer suç ve suç unsurlarının tespit edilerek ele geçirilmesini sağlamak amacıyla; Avanos İlçesinde 31.07.2018 günü 20.00-22.00 saatleri arası 07 ekip, 72 personelin katılımı ile “2018-7 Avanos Şok Uygulama-17”* gerçekleştirildi. Yapılan Umuma açık yerler ve yol uygulamalarında; bir çok şahsın GBT sorgulaması yapıldı.