Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü’nden edinilen 26 Mart 2018 Pazartesi tarihli Nevşehir İl Geneli asayiş haberleri:

Oto Teybini Çalan Şahıs Tutuklandı.

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Kale Şehit İsmail Arslan Polis Merkezi Amirliği ekipleri 23.03.2018 tarihinde Karasoku Mahallesinde meydana gelen Otodan Hırsızlık olayı ile ilgili güvenlik kameralarını inceleyen ekiplerimiz hırsızlık olayını gerçekleştirdiği tespit edilen M.D. isimli şahsın Cumhuriyet Savcısının bilgisi dahilinde yakalanarak gözaltına alındı.

Hakkında “Otodan Hırsızlık” suçundan yasal işlem yaparak sevk edilmiş olduğu Mahkemece Tutuklanarak İlimiz E Tipi Kapalı Cezaevine teslim edilmiştir.

Aranan Şahısların Yakalanması Operasyonu-19 2018-2

İlimiz genelinde suç ve suçlularla mücadele kapsamında “Aranan Şahısların Yakalanması-19 2018-2” Operasyonu düzenlendi.

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde, kamu düzeninin sürekliliğinin sağlanması için suç ve suçlularla mücadele kapsamında aranan şahısların yakalanması ve süratle adalete teslim edilmelerinin sağlanması maksadıyla 23-24 Mart tarihleri il merkezi ve ilçelerimizde 90 Personel, 26 ekibin kalımı ve aranan şahıslara ait olduğu tespit edilen 30 adreste “Aranan Şahısların Yakalanması-19 2018-2” gerçekleştirildi.

Nitelikli Olarak Konut Dokunulmazlığını İhlal Etme ve Silahla Tehdit, Borçlunun Ödeme Şartını İhlal Tehdit, Yaralama sucularından (4), farklı suçtan aranması bulunan hakkında kesinleşmiş 3 yıl 9 ay hapis cezası bulunan (1) ve Borçlunun Ödeme Şartını İhlal suçlarından arandıkları tespit edilen (4), Toplam: (9) şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edilmiş, (4) şahıs tutuklanmış, (5) şahıs serbest kalmış ve operasyonda Kayıp Şahıs olarak aranan bir şahıs ve 2 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirilmiş .

Halkımızın huzuru ve güvenliği için yapılan uygulamalarımız başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

Yarım Kilo Metemfetamin ve Yirmi İki Gram Esrar Yakalandı, Bir Şahıs Tutuklandı.

Avanos Emniyet Müdürlüğü başarılı çalışmalarına devam ediyor,

24.03.2018 günü saat:23.45 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi Avanos Göreme yolu üzerinde park halinde durumundan şüphelenilen 41 *** Plakalı araçta, şüpheliler A.Y. ve H.F isimli şahısların yapılan üst aramalarında;

Sigara paketi içerisinde 15,4 gram ESRAR, araçta 6,7 gr ESRAR toplam 22,1 gr. ESRAR ele geçirilmiş daha sonra araç Narkotik Dedektör Köpeğiyle yapılan detaylı aramada, aracın arka kısmında şoför koltuğu ile arka yolcu koltuğu arasında şeffaf renkli poşet içerisinde 498 gr. Metemfetamin ve aracın ön kısmı yolcu koltuğu ile şoför koltuğu arasında (1) adet ruhsatsız silah ele geçirilmiştir.

Şahıslar Cumhuriyet Savcısının bilgisi dahilinde gözaltına alınarak 25.03.2018 tarihinde haklarında ‘Uyuşturucu Madde İmalat Ve Ticareti Yapma, Kabul Etme Ve Bulundurma ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar Ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanuna Muhalefet Etmek’ suçlarından yasal işlem yapılarak sevk edilmiş olduğu mahkemece A.Y. isimli şahıs tutuklanmış, H.F. isimli şahıs ise Adli Kontrol Kararı ile serbest bırakılmıştır.

Çocukların ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması-9 2018-3

Ülke genelinde geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve gençlerimizin güvenliği için Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Denetim Uygulamalarının 2018 yılı içerisindeki 3’üncüsü düzenlendi.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın güvenli bir eğitim-öğretim hayatı sürdürmelerinin sağlanması ve etkilenebilecekleri her türlü zararlı faktörlerden uzak tutulmaları adına, ülkemiz genelinde 2018 yılı içerisindeki 3’üncü Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması 23 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirildi.

Uygulama süresince, ilkokul, ortaokul ve lise, üniversite kampüsleri, öğrenci yurtları yakın çevrelerinde faaliyet gösteren umuma açık yerler denetlenirken metruk binalar, park ve bahçeler kontrol edilerek ayrıca okul servis araçları ve personeli de denetlendi.

23.03.2018 tarihinde saat: 11.00-15.00 ve 18.00-22.00 saatleri arasında il merkezi ve ilçelerimizde 22 Ekip 89 Personelle yapılan uygulamada;

 18 İnternet Salonu, 6 Oyun Salonu, 70 Kahvehane, 8 İddia Bayi,11 İçkili Yer, 10 Büfe vb. 33 Park/Bahçe, 82 Okul Servis Aracı, 107 Diğer Araç, 67 Okul çevresi kontrol edilmiş, 1011 şahsın GBT sorgusu yapılmış 1 şahıs ‘Yoklama Kaçağı/Bakaya’ yakalanmış, 1 işletmeye 'Ruhsatsız Canlı Müzik Yayını' yapmaktan işlem yapılmış, ayrıca kontrol edilen diğer araçlardan 4 araca ise idari para cezası uygulanmıştır.