Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından uyuşturucu madde ile mücadele kapsamında icra edilen faaliyetlerde; 

----08 Mart 2022 tarihinde Avanos İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında, E.U., A.K. ve Y.E. isimli şahısların bulunduğu araçta ve üzerlerinde yapılan aramada (3,83) gram Metamfetamin isimli uyuşturucu ve uyarıcı madde ele geçirilmiştir. Avanos Cumhuriyet Savcısının talimatı ile şüpheliler hakkında Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak suçundan adli işlem başlatılmıştır.  

----13 Mart 2022 tarihinde İl Merkez Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında, A.S. isimli şahsın aracında ve üzerinde yapılan aramada, (0,28) gram kubar esrar madde, (7,56) gram Metamfetamin isimli uyuşturucu ve uyarıcı madde, (31,97) gram Plaka (sıkıştırılmış) esrar maddesi, (1) adet uyuşturucu içme düzeneği (payp), (1) adet tabanca ve (33) adet tabanca fişeği ele geçirilmiştir. Şahıs hakkında Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti yapmak suçundan adli işlem başlatılmıştır.  

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.