Nevşehir’de denetimler sıklaştırıldı. Polis, il genelinde çok sayıda adrese şok denetim ve kontroller gerçekleştirdi.

Nevşehir'de korona virüs tedbirleri kapsamında başlatılan ve gün boyunca kentin çeşitli noktalarında yapılan "şok denetim" uygulamasında kuralları ihlal eden kişilere idari para cezası uygulandı. 

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen "şok denetim" uygulaması kapsamında Covid-19 denetimleri aralıksız sürüyor. Polis ekiplerince yapılan denetimlerde sokağa çıkan kişilerin "HES kodu" ve "izin belgesi" kontrol edildi.

Nevşehir'de kentin farklı cadde ve sokaklarında sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal edenlere yönelik 30 dakikalık "şok denetim" uygulanıyor. Denetimlerde polis ekipleri tarafından kişilerin HES kodu ve izin belgesi sorgulaması yapılıyor. Kentte gün içerisinde yapılan kontrollerde izin belgeleri olmayan, ehliyetsiz olarak motosiklet kullanarak arkasında yolcu taşıyan sürücüye idari para cezası uygulandı. 

Denetimler gece gündüz sürüyor...

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; "Vatandaşlarımızın Sağlığı ve Güvenliği için İlimiz Genelinde “Şok Denetim”’lerimiz Devam ediyor. Lütfen kurallara uyalım, salgını hep birlikte yenelim. #SağlıkİçinHepimizİçin #Koronavirüs’ü tedbirler yener

***Motosiklet ve Motorlu Bisiklet Denetimi Özel Denetim -53 gerçekleştirildi 11 ekip 19 personel ile 11 farklı noktada gerçekleştirilen denetimde 105 araç sürücüsü kontrol edildi. 

***Yük Taşıyan Araçların Denetimi Özel Denetim -52 gerçekleştirildi, 4 ekip 9 personel ile 8 farklı noktada gerçekleştirilen denetimde 405 araç sürücüsü kontrol edilerek 12 araç sürücüsüne tutanak tanzim edildi.

***Yaya Önceliği Denetimi Özel Denetim -21 gerçekleştirildi, 11 ekip 21 personel ile 13 farklı noktada gerçekleştirilen denetimde 28 araç sürücüsü kontrol edilerek tutanak tanzim edildi.