Nevşehir’de, telefonla kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılar çaldıkları para ve ziynet eşyalarıyla yakalandı. Asayiş Şube Müdürü Mevlüt Tüylü, yakalandığı esnada cep telefonu çalan dolandırıcıyı arayan mağdur ile konuştu ve "Gerçek polis benim" dedi.
Edinilen bilgilere göre, bir ihbarı değerlendiren Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Gülşehir ilçesinde yaşlı çifti arayıp kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak dolandıran S.A. (34) ve İ.K.’yi (43) yakalamak için çalışma başlattı. Dolandırıldıklarını anlayan mağdur çiftin verdiği bilgilerden yola çıkan ekipler, MOBESE kameralarını inceledi. Şüphelileri kent merkezinde gözaltına alan ekiplerin incelemesi sonucu söz konusu şahısların çeşitli illerde çok sayıda kişiyi bu yolla dolandırdığı belirlendi.
Polis ekipleri, şüpheli şahısların kullandığı otomobilde yaptığı aramada, Gülşehir’de yaşlı çiftten dolandırdıkları 20 bin lira ve ziynet eşyası ele geçirdi. Otomobilde yapılan aramada ayrıca şüphelilerin MOBESE’ye yakalanmamak için giydikleri kıyafetler de bulundu. Nevşehir’de bir otopark içerisinde bulunan 58 NN 497 plakalı aracı bulan polis ekipleri daha sonra zanlıları yakalayarak Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirdi.
Zanlılar Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildiği esnada cep telefonları çaldı. Asayiş Şube Müdürü Mevlüt Tüylü, çalan cep telefonunu kendisi açtı ve arayan kişinin, dolandırılmak üzere olan ve Adana’da yaşayan bir şahıs olduğunu öğrendi. Asayiş Şube Müdürü Mevlüt Tüylü, olay hakkında mağdura bilgi vererek, "Gerçek polis benim. Sizi arayıp polis ya da savcı olduğunuzu ifade ederek para isteyen kişilere itibar etmeyin" uyarısında bulundu.

YAŞLI ÇİFTİ DOLANDIRDILAR

Edinilen bilgilere göre, bir ihbarı değerlendiren  Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri,  Gülşehir ilçesinde yaşlı çifti arayıp kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak dolandıran 34 yaşındaki S.A. ve 43 yaşındaki İ.K.'yi yakalamak için çalışma başlattı.
MOBESE KAYITLARI İNCELENDİ
Dolandırıldıklarını anlayan mağdur çiftin verdiği bilgilerden yola çıkan ekipler, MOBESE kameralarını inceledi. Şüphelileri kent merkezinde gözaltına alan ekiplerin incelemesi sonucu söz konusu şahısların çeşitli illerde çok sayıda kişiyi bu yolla dolandırdığı belirlendi.

20 BİN LİRA VE ZİYNET EŞYASI ELE GEÇİRİLDİ
Polis ekipleri, şüpheli şahısların kullandığı otomobilde yaptığı aramada,  Gülşehir'de yaşlı çiftten dolandırdıkları 20 bin lira ve ziynet eşyası ele geçirdi. Otomobilde yapılan aramada ayrıca şüphelilerin MOBESE'ye yakalanmamak için giydikleri kıyafetler de bulundu.

ZANLILAR KISKIVRAK YAKALANDI
Nevşehir'de bir otopark içerisinde bulunan 58 NN 497 plakalı aracı bulan polis ekipleri daha sonra zanlıları yakalayarak  Nevşehir İl  Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirdi.

MAĞDURA TELEFONU ŞUBE MÜDÜRÜ AÇTI
Zanlılar Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildiği esnada cep telefonları çaldı. Asayiş Şube Müdürü Mevlüt Tüylü, çalan cep telefonunu kendisi açtı ve arayan kişinin, dolandırılmak üzere olan ve  Adana'da yaşayan bir şahıs olduğunu öğrendi.
BİR TÜRLÜ İNANDIRMADI
Asayiş Şube Müdürü Mevlüt Tüylü, olay hakkında mağdura bilgi vererek, "Gerçek polis benim. Sizi arayıp polis ya da savcı olduğunuzu ifade ederek para isteyen kişilere itibar etmeyin" uyarısında bulundu. Tüylü, mağdura kendisinin polis olduğuna ikna etmekte oldukça zorlandı.
S.A. ve İ.K. emniyetteki ifadesinin ardından savcılığa sevk edildi.