Nevşehir'in Uçhisar kasabasında bir eve giren hırsızlar yatak odasında bulunan para ve altınları çalarak kaçtı.

Edinilen bilgilere göre, Olay, dün akşam saatlerinde Uçhisar Yukarı Mahallesi'nde meydana geldi. F. P'ye ait müstakil bir eve, kimsenin olmadığı sırada giren kimliği belirsiz kişi veya kişiler, yatak odasında bulunan 500 Euro, 2 bin 500 lira para ve 15 çeyrek altını alarak kaçtı.

Olay saatlerinde (18.00 ila 21.00 arası) akraba ziyareti dönüşünde geldiği evde balkon kapısının zorlanarak açıldığını para ve altınların çalındığını fark eden F.P., durumu hemen Jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine gelen Jandarma, evde parmak izi incelemesi yapıp hırsızlık şüphelisi kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışma başlattı. Soruşturma devam ediyor.

Muhtar Ümit Tuluay hırsızlara isyan etti...

Uçhisar Aşağı mahalle muhtarı Ümit Tuluay yaptığı açıklamasında; " Vatandaşın evine girip zor günler için binbir emekle birikimini çalan şahsiyetsiz insan müsvetdesi sana bu paranın hayır geticeğini mi sanıyorsun. Bir yerlerinden çıkmazmı sanıyorsun. Aç kaldım açıkta kaldım dedinde elimizi mi uzatmadık? Dişinden tırnağından artırıp, insanlar ne hallerde biriktiriyor. Yazıklar olsun. Allah sizleri Kahretsin." dedi.

Muhtar Tuluay birde vatandaşlara uyarıda bulunarak; ‘Hırsızlık olayları arttı, lütfen dikkat edin’ dedi.