Ürgüp İlçe Emniyet Müdürü Serdar Bayraktar'ın talimatıyla Ürgüp ilçesinde Kadına Karşı Şiddet İle Mücadele ve KADES uygulaması hakkında bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirildi.

Ürgüp İlçemiz Kapadokya Üniversitesi Hadosan yerleşkesinde KADES uygulaması ve Kadına Karşı Şiddet İle Mücadele konularında Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma personeli ile müşterek olarak bilgilendirme etkinliği düzenlendi.

Ürgüp Polisinden bilgilendirme standı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddette Karşı Uluslararası Mücadele günü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, KADES Bilgilendirme Standı kurarak vatandaşlara KADES uygulaması hakkında bilgi ve broşürü dağıtan polis ekipleri; 2021 yılı toplumsal farkındalık, duyarlılık, bilinç kazandırma, kadına karşı şiddetle mücadelede etkin rol alınması ve KADES uygulaması hakkında bilgilendirmeler yapılarak daha fazla kadına ulaşılması için çalıştı. 

Ürgüp İlçe Emniyet Müdürü Serdar Bayraktar; “Bugün Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü. Bizlerde kadına şiddetle mücadele konusunda farkındalık oluşturmaya gayret ediyoruz. Bütün kadınlarımıza şiddete uğramadan önce veya uğradıktan sonra neler yapacaklarına dair bilgilendirmeler yapıyoruz.

Etrafınızda şiddet yaşayan birini gördüğünüzde bize bildirmenizi istiyoruz. Bizlere haber verdiğinizde şiddete uğrayan kişiyi bulup, o ailenin problemi bulup çözebiliriz. Hiç olmazsa bir kadını kurtarırız, hiç olmazsa bir çocuğu kurtarırız. Ama tabi ki haberimizin olması lazım.  Sizler çevrenizden, arkadaşlarınızdan sosyal medyadan duyduğunuz şiddet olaylarını bize bildirin. Biz istiyoruz ki, hiçbir kadınımız, hiçbir çocuğumuz şiddete uğramasın.” dedi.

#BirlikteÇokŞeyYapabiliriz #GüvenliŞehirNevşehir #MehmetArtunay