AVANOS’TA ORGANİK TARIMLA UĞRAŞAN BİR ŞAİR; OSMAN YÜKSEL

Doç. Dr. Faruk GÜÇLÜ

Osman Yüksel ile tanışma fırsatım olamadı ancak Emrullah Güney hocamın sık sık ismini andığı bir isim olarak biliyorum. Göreli yazar merhum Hüseyin Güney’de Osman Yüksel’i “en ciddi sorunları kısaca mizahi ve ironik olarak anlatabilen değerli bir yazar” olarak tanımlamaktadır.

Dijital ortamda bazı şiirlerini okuma fırsatım oldu. Bazı şiirlerinden oldukça etkilendiğimi de söylemeliyim.

Yüksel,1956 yılında Nevşehir'in Göre kasabasında doğdu. İlkokulu Göre’de.Ortaokul ve liseyi Nazilli'de bitirdi.1974'te yüksek öğrenim için Ankara'ya geldi ve Basın Yayın Yüksek okuluna girdi. Aynı yıl gazeteciliğe başladı.1976'da Çağdaş Gazeteciler derneği kurucuları arasında yer aldı ve 2. başkan olarak görev yaptı.1979 Şubatında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Basın Yayın Yüksek okulunu bitirdi. Adalet Gazetesi haber merkezi müdürlüğü, 1979 da Yeni Ulus Gazetesi yazı işleri müdürlüğü görevlerinde bulundu.Bir süre Güneş Gazetesinde çalıştı.1996 yılında emekli olarak Avanos’a yerleşti.

Osman Yüksel halen Avanos'ta organik tarım çalışmaları ve otel işletmeciliği yapmaktadır.

Çok sayıda makale, köşe yazısı, Söz veriyorum adlı bir şiir kitabı ve uluslararası konferanslarda sunumları bulunmaktadır. Sürekli Sarı Basın Kartı(Basın Şeref kartı) sahibidir. TRT de Bereketin Adı Bağbozumu diye bir belgeseli de yayınlanmıştır.

İzmir’den Güzel isimli şiiri

Yararlanılan Kaynaklar

-Antoloji,com

-Dursun Özden; 15.08.2018 Dünya/Ekonomi