BEN BAŞKAN OLSAM… (1)

“Bir kitap okudum, hayatım değişti.” denir ya, bende “Bir yazı okudum, bakış açım değişti.”diyorum.

Bu yılın Ocak ayı idi, Rasim Başkan henüz istifa etmemiş,

Nevşehir Belediyesi internet sitesinde bir duyuru;

“Başkan sen olsan ne yapmak isterdin?,

“Eksik gördüğün yönlerimiz neler?”

Sorularını cevaplandırarak her türlü görüş ve önerileri kendilerine iletebilmemiz için www.baskansensin.com isimli internet sitesini hayata geçirdiklerini belirtiyor.

Ben de durur muyum?

“Eksik gördüğün yönlerimiz neler?”dendi ya başladım düşünmeye,

Düşündükçe Şehrimize yapılması gereken o kadar çok eksiklik olduğunu fark ettim.

Başladım yazmaya, notlar almaya, araştırma yapmaya,

Bu proje fikirlerimi, gördüğüm eksiklikleri her hafta sonu kâğıda aktarıp, www.baskansensin.com sitesine yazdım,

Rasim Başkan’ın istifasına kadar 40’ı aşkın proje fikri ya da eksik gördüğüm konuları yazdım,

Bu internet sayfası Rasim Başkan’ın istifası ardından kaldırıldı.

Ancak ben durmadım, etrafıma her baktığımda proje fikirleri geliştiriyor, notlarımı alıyor ve o konudaki araştırmamı da yapıyordum.

Yazmaya devam ettim.

Bugüne geldiğimde Şehrimize yapılması gereken 100’ü aşkın yeni proje fikri ürettim,

Her haftaki yazılarımda bu konuları sizlerle paylaşacağım,

Bakalım sizler de benimle aynı fikirde misiniz?

Hadi başlayalım; (Sürçülisan edersem affola)

Ben Başkan olsam;

Yıllardır atıl halde bulunan eski YİMPAŞ Çağrı Hastanesi’ni alarak Belediyemize ait Semt Polikliniği veya Valiliğin hemen altında bulunup daha sonra Kayaşehir’in alt taraflarındaki binaya taşınan ve vatandaşın otobüs olmadığı için gitmekte zorlandığı 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’ni buraya taşımak için çaba sarf eder, hastaların duasını alırdım.

Ben Başkan olsam;

Kayaşehir’e çıkarken zorlanan özellikle engelli, çocuk ve yaşlı vatandaşlarımız için bu alana yürüyen merdiven yaptırırdım.

Ben Başkan olsam;

Zübeyde Hanım Caddesi ve Necip Fazıl Bulvarı üzerinde bulunan ve engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın kullanmakta çok zorluk çektiği yaya üst geçitlerini asansörlü ya da yürüyen merdivenli, yaya üst geçitleri haline getirirdim.

Ben Başkan olsam;

Mobil Başkan Ofisi oluşturarak vatandaşımızın ayağına giderdim. Mobil Başkanlık makamını her hafta farklı bir mahalleye taşır, vatandaşımızla bire bir yüz yüze görüşüp sorunları yerinde inceleyip dinleyerek birim müdürlerimle birlikte anında çözüm üretmeye çalışırdım. Böylece Şehrimizi vatandaşlarımız ile birlikte yönetirdim.

Ben Başkan olsam;

Çağımızın vazgeçilmezi olan akıllı telefon ve mobil cihazların şarj problemini otobüs duraklarına kurulacak güneş enerjisi ile çalışan Ücretsiz Cep Telefonu Şarj İstasyonu’nu hayata geçirerek çözüm bulurdum.

Ben Başkan olsam;

2000 Evler Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde bulunan petrol istasyonunun önüne, zaten doğal bir otobüs bekleme alanı olmuş bu alana, yolcu sirkülasyonu çok yoğun olduğu için Otobüs Bekleme Durağı yapar, özellikle bunun sıkıntısını çeken üniversite öğrencilerini bu sıkıntılarından kurtarırdım. Buraya Nevşehir’imize yaraşır, vatandaşlarımızın ve öğrencilerin otobüs beklerken dinlenebilmesi ve olumsuz hava şartlarından korunabilmesi amacıyla, kışın yağmurdan ve yazın güneşten koruyan kapalı modern bir durak inşa ederdim.

Ben Başkan olsam;

Neredeyse tüm ilçelerimizin otobüslerinin durup-kalktığı, yerli-yabancı turistlerin otobüs beklediği, mevcut haliyle ihtiyaca cevap vermekten çok uzak ve Nevşehir gibi bir turizm şehrine hiçte yakışmayan Meteris Meydanı Otobüs Durağında düzenlemeye gider daha modern bir hale getirme için çalışmalar yürütürdüm.

Ben Başkan olsam;

Sosyo-ekonomik ve fiziki olarak zaten ikiye ayrılmış olan 2000 Evler ve Cevher Dudayev Mahallelerini ikiye bölünmesini sağlar, Cevher Dudayev Mahallesini ikiye bölen Necip Fazıl Bulvarının batı (ÇAT) tarafına Nevşehir’in yetiştirdiği yiğit insanın ismini vererek Abdullah Çatlı Mahallesi oluştururdum.

Devam edecek…..