BENİM ANAM SİZE BENZİYOR

Benzeyen; kültür, örf adet, gelenek, ahlak, vatan millet sevgisi.

12.08.2022 günü Resmi Gazetede İl Emniyet Müdürleri Kararnamesi yayınlandı, İlimize vekaleten ataması yapılan İl Emniyet Müdürü Sayın Ali LOĞOĞLU asaleten Nevşehir İl Emniyet Müdürü olarak atandı. Hayırlı olsun güzel hizmetler yapmayı Allah nasip eylesin.

Devlet idaremizde, idarecilerimizin bir kısmı seçimle gelirken birçoğu da atama yöntemi ile atandıkları kurumlarda hizmet ederler. Belediye Başkanları haricinde diğer kamu kurum yöneticileri atama yöntemi ile görevlendirirler. Sayın Ali LOĞOĞLUDA 2022 yılı Nisan ayında ilimizde göreve başladı yukarda bahsettiğim gibi bu günde asaleten onaylandı.

Kendisini 07.08.2022 günü İlimizde Emniyet mensubu Şehit Yakınları, Gazilere vermiş olduğu tanışma, birlikte olma kahvaltısında tanıma fırsatı oldu. Yaptığı konuşmada etkileyici bir cümle vardı; ailem kalabalık, anam sizlere benziyor, sizlerden biriyim. Bir idarecinin kendisini toplumuzda, ailelerimizde olan kültür, örf adet, gelenek, ahlak, vatan millet sevgisini özümsemesi bu değerleri benimsemesi çok önemli. Bu övmek veya yüceltmek anlamında kullanmıyorum birçok kamu kurum yöneticilerimizde aynı değerleri paylaşıyor. Sadece atanan idarecilerimiz değil, seçilmiş idarecilerimizde aynı değerleri taşımakta. Bu da demektir ki şehrimiz bu yönü ile hak ettiği değerleri buluyor. Kahvaltıda Sayın LOĞOĞLU ve hanımefendi zaman nispetinde ailelerin masalarında bulunarak tanımaya ve tanınmaya gayret gösterdi.

Elbette her idarecinin bulunduğu konum itibari ile bir takım tasarruflarda bulunabilir, en doğal hakkı ve gerekliği de olabilir saygı duymak gerek. Asli ve birincil görevi şehrimizin güvenliği, asayişi, trafiği ve önleyici hizmetler. Zamanının büyük bir bölümünü bunlara ayıracak ve mesaisinin yoğunluğu nedeniyle ulaşılmak istendiğinde bazen mümkün olmayacak veya çok geç olacak bunu böyle anlamak gerek. İdari işleri ise kat kat olacak, sonuç olarak asli görevi her şeyden önce gelir.

Emekli bir Emniyet mensubu olarak; şehrimize tekrar hoş geldi, zor, meşakkatli aynı zamanda şerefli görevinde başta İl Emniyet Müdürü Sayın Ali LOĞOĞLU ve personeline Allahtan kolaylık dilerim. Her görevin sonunda olduğu gibi hoş bir seda bırakması temennilerimle.

İhsan BİÇKİN

12.08.2022