AK Parti Nevşehir Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi, Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mustafa Açıkgöz, selden dolayı zarar gören köylerde incelemelerde bulundu. Konuyu yakından takip ettiğini belirten Açıkgöz, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletirken ihtiyaç ve taleplerinin olup olmadığını sordu.

SEL BÖLGESİNDE İNCELEMELER YAPTI 

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, selden dolayı zarar gören Ürgüp ilçesine bağlı Mazı köyü, Derinkuyu İlçesine Bağlı Güneyce köyü ve Gülşehir ilçesine bağlı Abuşağı köyünde incelemelerde bulundu.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, beraberinde Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Okan Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, Nevşehir İl Özel İdare Genel Sekreteri Ramazan Çiftci ile birlikte Nevşehir'in köy ve beldelerinde geçtiğimiz günlerde etkili olan sağanak yağış nedeniyle oluşan sel felaketi sonrasında başlanılan çalışmaları yerinde inceledi, vatandaşlarla istişare etti.

En son İki gün önce sel felaketiyle karşı karşıya kalan Mazı köyünde zarar gören ev, işyeri, bağ, bahçe ve ekili arazilerde incelemeler yapan Açıkgöz, can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu belirterek "Devletin bu kötü gününüzde yanınızda olması lazım. Ben de bu konunun yakından takipçisi olacağım. Yetkililerle görüşeceğim. Hepinize sahip çıkacağız" ifadelerini kullandı. 

Milletvekili Açıkgöz: "Ürgüp/Mazı Köyümüzde etkili olan sağnak yağış nedeniyle yaşanan sel felaketinin yaralarını sarmak için köyümüzü ve hemşerilerimizi ziyaret edip, yerinde incelemelerde bulunarak geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Çok şükür can kaybımız yok, devlet tüm imkanlarıyla hemşerilerimizin her zamanki gibi yanında. İl Özel İdare ekiplerimiz zarar gören köylerimizde aralıksız çalışıyor. Hemşerilerimiz müsterih olsun, devletimiz seferber olarak yanlarındadır." dedi.

Açıkgöz; "Afetlerle ilgili bilgiler ilgili makamlar ve Bakanlığımıza paylaşıldı, tespitler devam ettiğinden bilgiler toplandikca paylaşılmaya devam ediliyor... Allah Milletimize Devletimize zeval vermesin..." ifadelerine yer verdi.

Nevşehir Milletvekili Açıkgöz, selden zarar gören köyleri ziyaret ediyor. Videoyu İzlemek için TIKLAYINIZ!

Selin Tüm Hasarları Silinecek

Mazı'dan sonra Gülşehir'in Abuşağı köyünü ziyaret eden Açıkgöz; "Gülşehir/Abuşağı Köyümüzde etkili olan sağnak yağış nedeniyle yaşanan sel felaketinin yaralarını sarmak için köyümüzü ve hemşerilerimizi ziyaret edip, yerinde incelemelerde bulunarak geçmiş olsun dileklerimizi ilettik.‬ Hemşerilerimiz müsterih olsun, devletimiz yanlarındadır." dedi.

Sel felaketi sonrası vatandaşların mağdur olmaması adına çalışmaların hemen başlayıp aralıksız sürdüğünü ifade eden Milletvekili Mustafa Açıkgöz: “Son günlerde Nevşehir il genelinde sel felaketiyle sıkıntılı günler yaşadı. Ne kadar tedbir alsak ta zaman içerisinde afatın boyutu değişebiliyor. Allah daha beterinden korusun. Sel felaketinin yaşandığı andan itibaren tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız teyakkuza geçti ve vatandaşlar için görev başındaydı. İl Özel İdaresi, AFAD, DSİ ve diğer kurumlar sıkıntıların giderilmesi noktasında çalışmalarına hız verdi. Öncelikle içme suyu ile ilgili problem çözüldü. Köylerde zarar gören parke taşlarını da en kısa sürede döşeyeceğiz ve eski haline geri dönecek. Tarım alanında hasar tespiti sürüyor. İnşallah yarın itibariyle bitirmeyi planlıyoruz. İnşallah en kısa sürede sel dolayısıyla oluşan tüm hasarlar silinecek. Ben sel dolayısıyla zarara uğrayan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Devletimizin tüm imkânları sizlerin emrinde. Herhangi bir sıkıntıda da bizlere ulaşabilirsiniz. İnşallah böyle doğal afetler bir daha yaşanmaz.” dedi.

Her vakit vatandaşlarımızın emrinizdeyiz

Son olarak Derinkuyu ilçesine bağlı Güneyce köyünü ziyaret eden Açıkgöz; "Derinkuyu/Güneyce Köyümüzde de incelemelerde bulunduk.‬‪Son günlerde Nevşehir il genelimizde sel felaketiyle alakalı sıkıntılı anlar yaşandı. İnşallah en kısa sürede sel dolayısıyla oluşan tüm hasarlar silinecek. Sel dolayısıyla zarara uğrayan tüm hemşerilerimize geçmiş olsun" dedi..

Yaşanan Sel Felaketini değerlendiren Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; “50-100 yılda bir yaşanacak felaket oldu. Bende yakinen takip ettim. Öyle bir yağış yağdı ki, açıkcası bizlerde böyle bir yağış beklemiyorduk. Allaha şükürler olsun ki bir can kaybımız olmadı. Ama mal kaybı var. Onları devletimiz tespit ederek çözüyor ve çözecek. Başta Valimiz olmak üzere gerekli bütün kurumlara teşekkür ediyorum.

Diğer bütün bakanlıkların tamamı Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla buralarda yapılması gerek her şeyi yapılıyorlar. Böylelikle de en kısa zamanda zararlarda tanzim edilecektir. Yine Tarımsal alandaki zararlarda İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz aracılığıyla giderilecek. Bu anlamda sel felaketinde zarar gören tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Her zaman emrinizdeyiz, ne gerekiyorsa yapmak bizim boynumuzun borcudur.” ifadelerini kullandı.