Sağlık Bakanlığınca açıklanan Covid-19 risk değerlendirme haritasına göre Kırmızı bölgede yerini alarak Yükek riskli iller kategorisine giren Avanos’ta İşyeri Denetimleri gerçekleştirildi.

DENETİMLERE ; Avanos Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Nihal Osan,  İlçe Malmüdürü Erdoğan Başkan, İlçe Nüfus Müdürü Ayten Toğuşlu, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kerem Yılmaz, İlçe Özel İdare Müdürü Ali Osman Şahin, Milli Emlak Şefi Bekir Akbay, Avanos Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kemal Çelik katıldı.

Avanos Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kemal Çelik, Normalleşme sürecinde Mavi Kategoriye Geçmeyi beklerken Yüksek Riskli Bölge statüsüne çıktık Yeniden Kısıtlamalara Maruz Kaldık Esnaflarımızın Kıştan Çıkıp Tam Rahatlayacağı zaman Üç Beş Kuruş Para Kazanacağı Zaman Bütün Türkiye Kırmızıya boyandı Ülke Genelinde Vaka Sayısı 40.000 Üzerine Çıktı. 

Ölüm Oranlarıda 200’lere doğru tırmanışa geçti. Devlet Ne Kadar Denetim Yaparsa Yapsın. Bu Hastalığı yenmemizin tek şartı  Kural ve Kaidelere Uymak bunu başka yolu yok Hepimiz Kural ve Kaidelere Uyacağız. Maske, Mesafe Hijyen Önümüz Ramazan Kurallara uyarak ahenkli bir Ramazan Ayına Ulaşmak Dileklerimle sağlıklı günler dilerim" dedi