Avanos’a bahar geldi ve ilçede yavaş yavaş baharın renklerini yüzlere yansıtan güzellikler yaşanıyor. Avanos’un simgesi haline gelen kazlarda kuluçkaya yatmaya başladılar.

Avanos Belediyesi himayesinde olan ve Taş Köprü yanındaki ada üzerinde yaşayan, sayıları yaklaşık olarak 1.000'nin üzerinde olan kaz ve ördekler için yıl boyunca yapılan periyodik çalışmalar çerçevesinde kuluçka dönemi öncesi yem takviyesi yapıldı.

Kazlar mart ayı içerisinde yumurtlayarak nisan ayının ilk haftalarında da yavrularını çıkartmaya başlıyorlar. Haziran ayına kadar yavruların yumurtadan çıkma süreçleri devam ediyor. Avanos Belediyesi ekipleri her yıl bu süreci devam adaya bot ile çıkarak düzenli olarak yemleme ve bakım çalışmaları yapıyor.

Kuluçkaya yatan kazların fotoğraflarını paylaşan Avanos Belediye Başkanı Alper Celal İbaş "Avanos'umuzun huzur ve neşe kaynağı olan sevgi pıtırcıklarımızın yeni yavruları yolda. Tabii ki bizlerde en az sizler kadar, heycanla ve merakla yeni doğacak kaz yavrularımızı bekliyoruz..." dedi.