Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren, “Yeşili korumak bizim hedefimiz değil, asli görevimizdir. Amacımız tüm beldemizi yeşillendirmek ve hemşehrilerimize fidan sevgisini aşılamaktır” dedi.

Cuma namazı sonrası vatandaşlara fidan dağıtımı gerçekleştirdiklerini aktaran Başkan Eren; Sağlıklı yaşamın koruyucusu ağaçları korumak ve yeşil dokuyu genişletmenin öncelikli görevleri olduğunu belirtti.

Eren: 'Vatandaşlarımıza 2 Bin Adet Hünnap ve Armut Fidanı Dağıttık'

Fidan dikiminin özendirilmesine önem verdiklerini ifade eden Başkan Ömer Eren; “Yeşili korumak bizim hedefimiz değil, asli görevimizdir. Amacımız hemşehrilerimize fidan sevgisini aşılamaktır. Göreme'mizi vadileri merkeziyle tamamen yeşil renge boyanması için sürekli çalışmalar yapmamız gerekiyor, yeşilin artırılması için de belediye olarak hemşehrilerimize destek vermemiz gerekiyor. Bu amaçla bugün cuma namazı çıkışında camilerimizde hemşehrilerimize fidan dağıtımı yaptık.Göreme'mizi Kapadokya'mızı yeşillendirerek kişi başına düşen yeşil oran miktarını arttırmaya devam ediyoruz.

Göreme Belediyesi olarak bir taraftan altyapı çalışmalarımız sürerken bir taraftanda yeşillendirme, ağaçlandırma ve park çalışmaları projelerimiz var. Dağıttığımız fidanlar ile birlikte vatandaşlarımızın evlerinde, bahçelerinde, tarlasında ve istedikleri yerlere bu fidanları dikerek, beldemiz ve bölgemizin daha yeşil bir görüntüye ulaşmasına katkıda bulunacakları için mutluyuz. Gelecek nesillere gölgesinde yaşayabileceğimiz, nefes alabileceğimiz ağaçlar bırakmalıyız. Bu vesileyle de tüm hemşerilerimizin yaklaşan Ramazan bayramını tebrik ediyorum temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Ömer Eren, konuyla ilgili olarak; "Kasabamıza getirdiğimiz 2 bin adet ' Hünnap ve Armut Fidanlarını' Cuma namazı çıkışında vatandaşlarımıza dağıtımını gerçekleştirdik."ifadelerine yer verdi.