Nevşehir Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Çalışkaner,  hayatı durma noktasına getiren korona virüse inat Nevşehirli çiftçilerin üretime devam edeceğini açıkladı.

Nevşehir Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Çalışkaner, yaptığı basın açıklamasında şunları ifade etti;

Değerli çiftçilerimiz ve çok değerli Nevşehirli hemşirelerimiz; Öncelikle pandemiye ulaşan coronavirüs salgınının şehrimiz Nevşehir'den ülkemizden ve dünya insanları üzerinden bir an önce uzaklaşmasını cenabı Allah'tan niyaz ederim.

Değerli çiftçilerimiz bilindiği üzere hükümetimiz bu salgın hastalık ile amansız mücadele etmekte ve mücadeleyi başarılı bir şekilde sürdürmektedir. Bu konuda bizlerde hükümetimiz ve devletimizin uyguladığı kuralları yerine getirmeliyiz bu çerçevede tarımsal üretim kesintisiz devam edecektir. Tarım Bakanlığımız ve bizler maddi ve manevi desteğimiz ve tüm olanaklarımız ile fasılasız olarak tarımsal üretimin devam etmesi için çiftçilerimizin yanında üretici ile birlikte olduğumuzu belirtirim. 

Valiliğimizin odamıza gönderdiği 28 Mart 2020 tarih ve 30 96 coronavirüs ile mücadele kapsamında alınan önlemleri tarım işçileri mevsimlik işçiler sayılı yazısında tüm bu hususlar ile birlikte çiftçilerin üretim alanına kısıtlama yapacak ve hasat edilen ürünler ile tarımsal girdilerin pazara ulaşmasını engellemeyecek şekilde tarımsal üretimin aksatılmadan yürütülmesi ne bu paragrafta da görüldüğü üzere üreticilerimizin ve mevsimlik tarım işçilerinin faaliyetlerinde devam edecek şekilde düzenlemeler yapılmıştır.

Bununla ilgili olarak gübre tohum ve ilaç gibi tarımsal girdilere erişim ve dağıtımında bir sorun oluşmaması için gerekli tedbirler alınacaktır.

ÇALIŞKANER: "BİZ BİZE YETERİZ"

Değerli hemşerilerim bu arada Nevşehir Belediye başkanımız sayın Rasim Arı'nın başlatmış olduğu "Gönül kumbarası" kampanyasını destekliyor ve Cumhurbaşkanımızın "Biz bize yeteriz Türkiyem" kampanyasına sonsuz desteklerimizi sunuyorum. Bu vesile ile cenabı mevlam dan coronavirüs belasının bir an önce hayırlara tebdil edilmesini niyaz eder, en kalbi duygularımla sevgi ve saygılarımı sunarım. Allah'a emanet olun. 

VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!