Nevşehir Merkeze bağlı Göreme kasabasında harap bakımsız tarlaların her geçen gün lavanta tarımına açılması halkın lavanta ekimine ilgi göstermesi Göreme kasabasının Isparta Kuyucak kasabasına lavanta konusunda rakip olacağa benziyor.

Nevşehir’de Göreme Aşıklar Tepesi  olarak bilinen Aydınkırağı mevkinde girişimci Bilal Altunbaş tarafından 2 yıl önce ilk defa kurulan The Garden Lavadocia isimli Lavanta Bahçesiyle birlikte bu yıl 3 bahçe daha kazandırılarak bölgenin  isminin önümüzdeki yıllarda LAVANTA çiçekleriyle birlikte anılacağa benziyor. Bu yıl haziran ayı başından beri binlerce kişinin ziyaret ederek lavanta bahçelerinde hatıra fotoğrafı çektirdiği ve unutulmaz zamanlar geçirdiği the garden lavadocia lavanta bahçesi önümüzdeki yıl 4 yeni bahçesiyle birlikte misafirlerini ağırlamaya devam edecek. Lavanta bahçesi Kapadokya’da organik tarım turizmine uygun olarak faaliyetleride hızlandırdı.

Girişimci ALTUNBAŞ, lavanta suyundan  dondurmasına, cilt bakım ürünlerinden hediyelik ürünlere kadar bir çok ürün ise satışa çıkarılabileceğinin altını çizerek ar-ge çalışmalarını yaptığını ilerleyen günlerde alternatif lavanta ürünlerini piyasaya çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Gelin Damat dış çekimleri için Özellikle çevre illerden vatandaşlarımız lavanta bahçelerine gelerek anı ölümsüzleştiriyor. Lavanta tarlaları doğal fotoğraf stüdyolarına dönerken özellikle temmuz ayında usta fotoğrafçıların, kıyafetlerini tanıtmak isteyen tasarımcıların yoğun ilgi gösterdiği bahçenin, ağustos ayı sonlarına kadar ziyaretçilerini ağırlaması bekleniyor.

Göreme’de lavanta bahçelerinin kurulmasında büyük emekleri olan Lavanta Üreticisi ve İşletmecisi Bilal ALTUNBAŞ ise Göreme’de kullanılmayan  tarıma elverişsiz bağ ve tarla sahiplerini kasım ve mayıs ayları arasında dikim sezonu başlayan Lavantayı dikmeye Turizmin başkenti olan Göreme kasabasını organik tarım turizminde başkenti olmaya davet ederek lavanta konusunda her türlü destek vermeye hazır olduğunu belirtti.

LAVANTA KONUSUNDA BİLGİ ALMAK İSTEYEN VATANDAŞLARIMIZ 0 532 497 12 35 -0 532 558 31 51 TELEFONLARDAN ULAŞABİLİRLER.