Gülşehir merkez Fatih mahallesi muhtarı Savaş Yılmaz'ın başlattığı kampanya ile bir araya gelen sağduyulu vatandaşlar Açıksaray ören yerinde çevre temizliği yaptı.

Nevşehirin Gülşehir İlçesinde Bulunan Açıksaray ören yerinin çevre temizliği Fatih mahallesi muhtarı Savaş Yılmaz ve nahalle sakinleri tarafından gerçekleştirildi.

Mahalle sakinleri tarihi kültürel miras olan Açıksaray ören yerinde yaptıları çevre temizliği ile doğaya ve Gülşehir'e sahip çıktıktıklarını gösterdiler.

Fatih mahallesi muhtarı Savaş Yılmaz, Kapadokya bölgesinin az tanıtılmış ören yeri olan Açıksaray ören yerinde çevre kirliliğinin arttığına dikkat çekerek bu etkinlikle hem doğaya sahip çıktılarını hemde gelecek nesiller için temiz bir doğa bırakacakarını belirtti.

Herkes kapısının önünü temiz tutsun...

Muhtar Yılmaz, Kapadokya genelinde yaşanan çevre kirliliği sonrası başlattığımız kampanya ile, Tarihi Ve Kültürel Değerleri Korumak Amacıyla Vede Çocuklarımıza Temiz Bir Doğa, Temiz Bir Gelecek, Temiz Bir Gülşehir Bırakmak İçin Elimizi Taşın Altına Koyarak Tarihi Mantarkaya Simgesi Bölgesinde Çevre Temizliği Yaptık. Tarihi Kültürümüze Sahip Çıkmak Lazım. Katılım gösteren tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Haber:Mehmet Alpay Ekmekçi