Nevşehir Valiliği koordinesinde doğal ve kültürel zenginliklerin korunması, vadilerin temiz tutulması ve toplumda çevre bilincinin geliştirilmesi için Meskendir vadisinde temizlik çalışmaları yapıldı.

Nevşehir Valiliği öncülüğünde başlatılan Nevşehir İli Ağaç Varlığını Artırma ve Çevreyi Koruma Faaliyetleri kapsamında hayata geçirilen “Tohumdan ağaca” kampanyası çerçevesinde Meskendir Vadisinde Vali İnci Sezer Becel'in katılımıyla vadi temizliği yapıldı.

Etkinliğe Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ile birlikte Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Nevşehir Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Şener ile gönüllü gençler katıldı.

Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran; "Temiz Toplum, Temiz Türkiye parolasıyla, Nevşehir Valiliğimiz öncülüğünde, Nevşehir İli Ağaç Varlığını Arttırma ve Çevreyi Koruma faaliyeti adı altında; "Tohumdan ağaca" sloganı ile Meskendir Vadimizde, çevre temizliğimzi gerçekleştirerek pozitif enerjimizi doğayla buluşturduk." dedi.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel'de; "Çevre, bizleri anlatan, en önemli etkenlerden birisidir Yaşam kalitemizin daha yüksek olması ve geleceğimize daha emin adımlarla yürüyebilmemiz için çevremizi iyi korumalıyız ve kollamalıyız. Özellikle Kapadokya gibi Dünya yüzümüz özel bir coğrafyada bu hassasiyetimiz dahada önem arz ediyor. Çocuklarımıza güzel bir çevreyi emanet etmeliyiz. Medeniyetimizi devam ettirmek için çevreye ve sağlıklı ortamlara ihtiyacımız var. Medeniyetimiz için hayatiyetimizden hayatiyetimiz içinde medeniyetimizden vazgeçme pozisyonumuz ve şansımız olamaz. Onun için hem çevremizi temiz tutumalıyız hemde çevreyi temizlemekle birlikte, kirletmemenin yolunu ve yöntemini de bilmeliyiz."