Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde 'Tarıma Dayalı Organize İhtisas Sera Bölgesi' kurulması ile ilgili fizibilite raporu sunumu ve değerlendirme toplantısı, Valilik konferans salonunda Vali İnci Sezer Becel'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Nevşehir Valiliği toplantı salonunda Nevşehir Valisi İnci Sezer başkanlığında düzenlenen toplantıya; Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Arif Parmaksız, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Nevşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı İbrahim Yüzer, Kozaklı Belediye Başkanı Av. Akif Kabukcuoğlu, Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Okan Yılmaz ve Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mahmut Çalışkaner katıldı.

Toplantıda; Tarım ve Orman Bakanlığı Yatırım Programının Tarım – Bitkisel Üretim sektöründe yer alan 2020 A02-1186 proje numaralı “Seracılık Altyapı Geliştirme Projesi” kapsamında Nevşehir’in Kozaklı İlçesinde kurulmak üzere hazırlanan “Tarıma Dayalı Sera İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Fizibilite Raporu”nun sunumu ve değerlendirilmesi yapıldı.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, "Tarıma Dayalı Kozaklı İhtisas SERA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ kurulması için Valilik bünyesindeki çalışmalarımızın sunumunu gerçekleştirdik. Türkiye’de Jeotermal Sera olarak 4. sü kurulması planlanan Sera OSB yaklaşık 71 Milyon TL maliyetli bir yatırım olması planlanmaktadır." dedi.