Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz'un kahramanlarından İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan anısına memleketinde oluşturulan hatıra ormanına fidan dikimi gerçekleştirildi.

Nevşehir'in Avanos İlçesi Üçkuyu Köyü Mevkiinde Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğünce arazi hazırlığı yapılan yerde İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa ÇALIŞKAN adına hatıra ormanı için ilk fidanlar dikildi.

Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğünce Avanos'un Üçkuyu köyünde belirlenen 50 dönümlük alanda oluşturulan "İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan 15 Temmuz 2016 Hatıra Ormanı", fidanlarla buluşturuldu.


Konuya ilişkin olarak açıklamada bulunan Nevşehir Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı,15 Temmuz akşamı ülkemizin birliği ve bütünlüğümüze devletimize ve bayrağımıza karşı girişilen haince saldırıya karşı başarı ile mücadele eden ve tarihe geçecek nitelikte bir tutum ve davranış sergileyen İstanbul İl Emniyet Müdürü Nevşehirli hemşehrimiz Mustafa ÇALIŞKAN anısına memleketi Nevşehir'in Avanos İlçesi Üçkuyu Köyü Mevkiinde 50 dönüm alana 2000 adet sedir K.Çam , Servi, Aliç, mahlep v.b türler dikilerek "İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan 15 Temmuz 2016 Hatıra Ormanı" oluşturuldu.

Satırlı, "Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğü olarak, 15 temmuz'un kahramanlarından olan değerli Nevşehirli hemşerimiz İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa ÇALIŞKAN'ın adını bu şekilde memleketinde yaşatmak istedik" dedi.                       


DR. MUSTAFA ÇALIŞKAN ( İSTANBUL EMNİYET)
HATIRA ORMANI
İL     : NEVŞEHİR
İLÇE: AVANOS
KÖY : ÖÇKUYU
PARSEL NO : 101 ADA 246 NOLU ORMAN PARSELİ
ALANI : 480
HATIRA ORMANI ALANI : 50 
İLK DİKİM YILI : 1977-1980 YILLARI
FİDAN TÜRÜ : KARAÇAM
HATIRA ORMANINA DİKİLEN FİDANLAR : SEDİR, K.ÇAM, M.SERVİ, ALIÇ, MAHLEP
DİKİLEN FİDAN ADETİ : 2000 ADET
NEVŞEHİR ORMAN MÜDÜRÜ