Nevşehir Külliye civarında ki boş alanı kendilerine mesken tutan alkol bağımlıları, içtikleri alkol şişelerini rast gele çevreye atarak çevreyi kirletiyorlar.

Nevşehir Afatevleri mahallesi, Ali Dirikoç Bulvarı Külliye arkasını kendilerine mesken tutan bazı duyarsız vatandaşlar, içki içip, içki şişelerini bulundukları alana kırarak çevreyi kirletiyorlar. 

AKŞAMCILAR ÇEVREYİ KİRLETİYOR

Vatandaşların yaşanan durumu zaman zaman polise bildirdikleri, polislerin gelip şahısları uyardıkları ancak bir iki gün sonra tekrar burada içki içilmeye başlandığını belirten mahalle sakinleri, bu şahıslar hakkında kabahatler kanununa göre işlem yapılmasın istediler.

Konuyla ilgili Belediye basın bürosundan yapılan açıklamada ise çevre temizliğinin temizlik işleri birimi tarafından düzenli olarak yapıldığını, mahalle sakinlerinden bu konuda belediye ve polise de çok sayıda ihbar geldiğini belirtiler.

"MEYHANE ÇÖPLÜĞÜNÜ ANDIRIYOR"

Bazı çevreye duyarsız ve bilinçsiz kişiler kentin göbeğindeki bu güzelim araziyi çirkinleştirmek adına ne yazıktır ki ellerinden geleni yapıyorlar. Bencilce anı yaşıyor ve yarını düşünmüyorlar. İçtikleri sigaraların izmaritlerini sağa sola atıyor, yedikleri kabuklu yemişlerin kabuklarını ağaçların altlarında bırakıyor, boş meşrubat kutuları, ve onlarca içki şişeleri, bira kutuları derken çevreyi kirletiyorlar. Etrafa dökülmüş saçılmış çöplerin yol açtığı çevre kirliliği ve hoş olmayan manzaralar, görenleri, 'bukadarına da pes' dedirtecek cinsten.

"BU GÖRÜNTÜLER OKULLARA SADECE 100 METRE UZAKTA"

Günümüzde TV'lerde dahi reklamı, apaçık gösterilmesi ve içilmesi yasaklanan Alkollü içkilerin tüketiminin veya atıklarının, yüzlerce öğrencinin eğitim gördüğü okulların sadece 100 metre yakınında olması tehlikenin boyutunu gözler önüne seriyor.

"ALKOL ATIKLARI ÖĞRENCİLERE KÖTÜ ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR"

Yüzyüze eğitimin yeni başlaması nedeniyle, hergün yüzlerce öğrencinin eğitim gördüğü okulun karşısında bulunan alanın bu nahoş durumu, etrafa atılmış, saçılmış içki şişeleri, ve bira kutuları, çocuklar için hiç de uygun olmayan manzaralar oluşturuyor ve kötü örnek teşkil ediyor. Ayrıca Yetkililerin burada içki içilmesini ve çevrenin kirletilmesini görmezden gelmeleri, akşamcıların işini bir hayli kolaylaştırmış durumda.        

"AĞAÇ YAŞ İKEN EĞİLİR" "OKUL ÖNCESİ AİLE EĞİTİMİ ŞART"

Kentin göbeğinde bulunan alandaki bu nahoş görüntüler, bilgi ve teknoloji çağında, bilimle, ilimle uğraşması gereken gençlerimizin, alkol ve sigara batağına düştüklerinin, boş zamanlarını nelerde hacadıklarının ve nasıl burhanlı bir ortamda olduklarının malesef acı bir göstergesi. Aynı zamanda bu tablo, bazı Ailelerin ve bireylerin çocuklarına karşı nekadar ilgisiz, umursamaz ve duyarsız  olduklarını da da gözler önüne seriyor.

Söz konusu alanın, İl Müftülüğü ile iki okulun tamda karşısında bulunuyor olması, gerek İl Müftülüğü gerekse okulların pencerelerinden net olarak görülüyor olmasıda durumun vahametini gözler önüne seriyor.

"AİLE'DE SEVGİ VE GÜVEN ORTAMI ÖNEMLİDİR"

Çocukların gençlik çağındaki aşırılıkları, isyanları, kendi başına birey olmaya çalışırken çevrelerine verdikleri zararları en aza indirmenin ve problemleri çözmenin yolu, ailede sevgi ve güven ortamını temin etmekten geçtiğini, Dini ve ahlâkî konulardaki hassas kuralları küçük yaştan itibaren onlara iyi aşılamaktan geçtiğini asla unutmamalıyız.

"HERKES KENDİ ÇOCUĞUNA SAHİP ÇIKMALI"

Peygamberimiz (s.a.s) de, bir hadisişerif'inde çocuklarımıza karşı görevlerimizi şöyle vurgulamaktadır: "Çocuklarınıza güzel davranıp iyilikte ve ikramda bulununuz, onları en güzel şekilde terbiye ediniz." (İbn Mace, "Edeb", 2/368) 

"SORULMASI GEREKEN SORULAR"

Toplumdaki büyükler gençlere karşı vazifelerini yapıyor mu? Aile çocuğuna karşı vazifelerini yerine getiriyor mu? Öğretmen ve okul fonksiyonu istendiği ölçüde icra ediyor mu? Gencin içinde yaşadığı çevre, onun maddi ve manevi yönden yetişmesine uygun mu? Devlet, gençlerine ne kadar sahip çıkıyor? Gençliği yetiştirmede benimsenen ölçüler ve eğitim düsturları, onların yetişebilmesi için hangi seviyede? Bütün bu sorular, bir ülkenin bugününü ve yarınını tayinde en önemli sorulardır.

"ÇEVREYE KARŞI DUYARLI OLMALIYIZ"

Vatandaşlarımızın çevre duyarlılığının geliştirilmesi gerekiyor bunun içinde hepimizin taşın altına elimizi sokarak 7 den 70'e herkese çevre ve kentlilik bilincini aşılamamız lazım, bu şehir bu bölge hepimizin.

"YETKİLİLERİN DURUMA EL KOYMASI GEREKİYOR"

Yetkililerden ricamız, açık hava meyhanesine dönen ve Alkollü içki tüketenlerin uğrak mekânı haline gelen alanların, içki şişelerinden, dökülmüş saçılmış çöplerden arındırılıp, biran önce temiz ve güvenli bir hale getirilmesi, çevreyi kirletenlerin tespit edilerek gerekli cezai müeyyidenin uygulaması ve bu çevre kirliliğine mahal verilmemesidir. "Bu millet bu manzaralara layık değil" 

Özellikle, gözbebeğimiz Türkiye'mizizn cenent köşesi Kapadokya'nın merkezine Dünya'nın dört bir tarafından gelen yerli yabancı turistlere rezil oluyoruz. Çevre ve insan sağlığını hiçe sayan kirlilikle yarınımıza ihanet ediyoruz farkında mıyız? Farkındamısınız?

İŞTE BU KADARINA DA PES DEDİRTEN GÖRÜNTÜLER...